Renault presenteert omzetstijging in Q3

Renault • Het bedrijf verkocht in Q3 22 procent meer elektrische en hybride modellen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Foto: Shutterstock

De omzet van Renault stijgt in het derde kwartaal van 2023 met 7,6 procent naar een bedrag van 10,51 miljard euro. Dat meldt Renault in een persbericht. Over de winst maakte Renault geen exacte cijfers bekend.

De wereldwijde verkoopvolumes stegen met 6,1 procent, daarmee vlakt de groei af vergeleken met de eerste zes maanden van 2023. In vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar, verkocht Renault afgelopen kwartaal 22 procent meer elektrische of hybride modellen

Ampere

Renault bracht de ontwikkeling van software en bouw van volledig elektrische auto’s afgelopen jaar onder bij dochterbedrijf Ampere, dat volgend jaar naar de beurs moet gaan. Renault hoopt met die stap de kosten van elektrische voertuigen te kunnen verlagen. De beursgang is eerder al een keer uitgesteld nadat de vraag naar het elektrische model Mégane E-tech lager was dan verwacht en rivaal Tesla prijsverlagingen doorvoerde. Ook nam de concurrentie op de Chinese markt voor elektrische auto’s toe. In november wordt Ampere afgesplitst van Renault. Eerder riep Renault-ceo Luca de Meo autofabrikanten op om de prijsoorlog op het gebied van elektrische voertuigen te staken.

De Renault-groep meldt dat de orderportefeuille in Europa, de belangrijkste markt voor het bedrijf, “gezond blijft” met aan het einde van september 2,5 maanden aan orders in het vooruitzicht.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Renault presenteert omzetstijging in Q3 | Automotive Online

Renault presenteert omzetstijging in Q3

Renault • Het bedrijf verkocht in Q3 22 procent meer elektrische en hybride modellen.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Foto: Shutterstock

De omzet van Renault stijgt in het derde kwartaal van 2023 met 7,6 procent naar een bedrag van 10,51 miljard euro. Dat meldt Renault in een persbericht. Over de winst maakte Renault geen exacte cijfers bekend.

De wereldwijde verkoopvolumes stegen met 6,1 procent, daarmee vlakt de groei af vergeleken met de eerste zes maanden van 2023. In vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar, verkocht Renault afgelopen kwartaal 22 procent meer elektrische of hybride modellen

Ampere

Renault bracht de ontwikkeling van software en bouw van volledig elektrische auto’s afgelopen jaar onder bij dochterbedrijf Ampere, dat volgend jaar naar de beurs moet gaan. Renault hoopt met die stap de kosten van elektrische voertuigen te kunnen verlagen. De beursgang is eerder al een keer uitgesteld nadat de vraag naar het elektrische model Mégane E-tech lager was dan verwacht en rivaal Tesla prijsverlagingen doorvoerde. Ook nam de concurrentie op de Chinese markt voor elektrische auto’s toe. In november wordt Ampere afgesplitst van Renault. Eerder riep Renault-ceo Luca de Meo autofabrikanten op om de prijsoorlog op het gebied van elektrische voertuigen te staken.

De Renault-groep meldt dat de orderportefeuille in Europa, de belangrijkste markt voor het bedrijf, “gezond blijft” met aan het einde van september 2,5 maanden aan orders in het vooruitzicht.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.