ABS Autoherstel integreert Intelligent Damage Detection in schademeldplatform

ABS Autoherstel • “Deze functie zal het schadeproces verder versnellen en vereenvoudigen”, aldus ABS Autoherstel.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

ABS Autoherstel heeft Intelligent Damage Detection (IDD) van Solera geïntegreerd in zijn online schademeldplatform. Volgens ABS transformeert IDD de manier waarop schades gemeld en geanalyseerd worden. Het doel van de integratie is om de klanttevredenheid te verbeteren en om te zorgen voor een soepeler herstelproces, zo meldt het schadebedrijf op zijn website.

IDD gebruikt kunstmatige intelligentie om schades aan auto’s snel en nauwkeurig te detecteren. Door automatisch de afmetingen en contouren van beschadigde delen te identificeren en te meten aan de hand van door de berijder gemaakte foto’s kan een gedetailleerd schaderapport opgesteld worden.

‘Versnellen en vereenvoudigen’

De voordelen zijn een hogere efficiëntie door snellere verwerking van schademeldingen door automatische detectie en rapportage, een verhoogde precisie in schadebeoordeling die helpt bij het verbeteren van de herstelplanning, een hogere klanttevredenheid door een eenvoudig proces voor berijders. “We zijn enthousiast over de initiële resultaten en kijken uit naar de volgende fase waarin we automatische calculaties zullen integreren. Deze functie zal het schadeproces verder versnellen en vereenvoudigen”, aldus ABS Autoherstel.

ABS Autoherstel integreert Intelligent Damage Detection in schademeldplatform | Automotive Online

ABS Autoherstel integreert Intelligent Damage Detection in schademeldplatform

ABS Autoherstel • “Deze functie zal het schadeproces verder versnellen en vereenvoudigen”, aldus ABS Autoherstel.
Redactie Redactie
(Foto: Shutterstock)

ABS Autoherstel heeft Intelligent Damage Detection (IDD) van Solera geïntegreerd in zijn online schademeldplatform. Volgens ABS transformeert IDD de manier waarop schades gemeld en geanalyseerd worden. Het doel van de integratie is om de klanttevredenheid te verbeteren en om te zorgen voor een soepeler herstelproces, zo meldt het schadebedrijf op zijn website.

IDD gebruikt kunstmatige intelligentie om schades aan auto’s snel en nauwkeurig te detecteren. Door automatisch de afmetingen en contouren van beschadigde delen te identificeren en te meten aan de hand van door de berijder gemaakte foto’s kan een gedetailleerd schaderapport opgesteld worden.

‘Versnellen en vereenvoudigen’

De voordelen zijn een hogere efficiëntie door snellere verwerking van schademeldingen door automatische detectie en rapportage, een verhoogde precisie in schadebeoordeling die helpt bij het verbeteren van de herstelplanning, een hogere klanttevredenheid door een eenvoudig proces voor berijders. “We zijn enthousiast over de initiële resultaten en kijken uit naar de volgende fase waarin we automatische calculaties zullen integreren. Deze functie zal het schadeproces verder versnellen en vereenvoudigen”, aldus ABS Autoherstel.