Eurol introduceert nieuwe versnellingsbakolie

Smeermiddelen • De olie is geschikt voor conventionele automaatbakken en continue variabele transmissies.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Eurol)

De Nederlandse smeermiddelenfabrikant Eurol komt met een nieuwe olie voor conventionele automaatbakken en continue variabele transmissies. De Transfluid ATF-CVT is volgens het bedrijf de eerste volledig synthetische transmissieolie die geschikt is voor beide typen transmissies.

De nieuwe olie is samengesteld uit een combinatie van basisoliën en additieven en voldoet volgens Eurol aan de strengste specificaties voor zowel ATF- als CVT-toepassingen.

‘Deze transmissieolie behoudt zijn unieke eigenschappen over lange verversingstermijnen, ook onder zware omstandigheden, dankzij de goede oxidatie- en thermische stabiliteit’, aldus Eurol.

Het product is naar eigen zeggen geschikt voor Europese, Aziatische en Amerikaanse automerken. De Eurol Transfluid ATF-CVT is verkrijgbaar in een 1-literfles, 5-literfles, een 20-liter bag-in-box, een drum van 60 liter en een vat van 210 liter.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.