Renault-ceo De Meo roept op tot staken prijsoorlog

Renault • Renault is bang dat het op de Europese markt klem komt te zitten tussen Tesla en de Chinese merken.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Luca de Meo, ceo van Renault (Foto: Renault)

Luca de Meo, ceo van Renault, roept autofabrikanten op om de prijsoorlog op het gebied van elektrische auto’s te staken. Hij deed de oproep tijdens een interview met persbureau Bloomberg, bij de start van de IAA-Autoshow in München.

In China is al langere tijd een prijsoorlog gaande. Tesla verlaagde daar de prijs van EV’s en de Chinese fabrikanten gingen daarin mee. Tesla begon ook in de EU de prijzen te verlagen, om de omzet op te voeren. Het leverde Tesla zeer hoge verkopen op.

Automerken als Peugeot en Citroën hebben recent aangekondigd ook hun prijzen te verlagen. Volkswagen besloot echter om niet mee te doen. Nu neemt ook De Meo van Renault stelling tegen de prijsverlagingen. Hij waarschuwt dat Europese autofabrikanten onder druk komen te staan door de prijsverlagingen van het Amerikaanse Tesla en de Chinese autobouwers. Ook zijn elektrische voertuigen volgens De Meo ‘nog geen volwassen technologie’. Autofabrikanten hebben al hun reserves nodig om nieuwe modellen te ontwikkelen. Dat hou je niet vol als de prijzen omlaag gaan, stelt de topman van Renault.

Het ANP meldt dat Renault nog steeds van plan is om het onderdeel dat elektrische voertuigen maakt af te splitsen van de tak die zich richt op auto’s met benzine- en dieselmotoren. Dat onderdeel wordt volgend jaar onder de naam Ampère apart naar de beurs gebracht. Renault hoopt met die stap de kosten van elektrische voertuigen in de loop van de tijd te kunnen verlagen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Renault-ceo De Meo roept op tot staken prijsoorlog | Automotive Online

Renault-ceo De Meo roept op tot staken prijsoorlog

Renault • Renault is bang dat het op de Europese markt klem komt te zitten tussen Tesla en de Chinese merken.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Luca de Meo, ceo van Renault (Foto: Renault)

Luca de Meo, ceo van Renault, roept autofabrikanten op om de prijsoorlog op het gebied van elektrische auto’s te staken. Hij deed de oproep tijdens een interview met persbureau Bloomberg, bij de start van de IAA-Autoshow in München.

In China is al langere tijd een prijsoorlog gaande. Tesla verlaagde daar de prijs van EV’s en de Chinese fabrikanten gingen daarin mee. Tesla begon ook in de EU de prijzen te verlagen, om de omzet op te voeren. Het leverde Tesla zeer hoge verkopen op.

Automerken als Peugeot en Citroën hebben recent aangekondigd ook hun prijzen te verlagen. Volkswagen besloot echter om niet mee te doen. Nu neemt ook De Meo van Renault stelling tegen de prijsverlagingen. Hij waarschuwt dat Europese autofabrikanten onder druk komen te staan door de prijsverlagingen van het Amerikaanse Tesla en de Chinese autobouwers. Ook zijn elektrische voertuigen volgens De Meo ‘nog geen volwassen technologie’. Autofabrikanten hebben al hun reserves nodig om nieuwe modellen te ontwikkelen. Dat hou je niet vol als de prijzen omlaag gaan, stelt de topman van Renault.

Het ANP meldt dat Renault nog steeds van plan is om het onderdeel dat elektrische voertuigen maakt af te splitsen van de tak die zich richt op auto’s met benzine- en dieselmotoren. Dat onderdeel wordt volgend jaar onder de naam Ampère apart naar de beurs gebracht. Renault hoopt met die stap de kosten van elektrische voertuigen in de loop van de tijd te kunnen verlagen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.