Claimzaak over sjoemeldiesels Renault kan verder

Sjoemeldiesel • Het gaat naar schatting om meer dan 200 duizend auto’s, geproduceerd tussen 2009 en 2019.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Renault)

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt het ANP na berichtgeving van de claimorganisatie, die zegt dat de in 2021 gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

Deze claimzaak gaat naar schatting om meer dan 200 duizend auto’s, geproduceerd tussen 2009 en 2019. “De rechtbank zal nu mede vaststellen of gedupeerden met een sjoemeldiesel een gebrekkig product geleverd hebben gekregen dat niet aan de wet voldoet en zij daarom recht hebben op compensatie”, legt Car Claim-voorzitter Guido van Woerkom uit.

Het sjoemeldieselschandaal kwam in 2015 aan het licht bij Volkswagen, dat vorig jaar opnieuw werd veroordeeld voor het betalen van een schadevergoeding.

In Nederland hebben meerdere stichtingen zaken lopen tegen autofabrikanten. Zij stellen dat honderdduizenden Nederlandse automobilisten zijn gedupeerd. Er lopen claims tegen Peugeot, Citroën, DS, Opel, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Daimler.

Stichting Car Claim en de Consumentenbond eisen in verschillende collectieve procedures compensatie voor eigenaren van sjoemeldiesels van de merken Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Mercedes-Benz, Renault, Dacia, Peugeot, Citroën, DS en Opel. In alle zaken mag Car Claim nu als procespartij optreden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Claimzaak over sjoemeldiesels Renault kan verder | Automotive Online

Claimzaak over sjoemeldiesels Renault kan verder

Sjoemeldiesel • Het gaat naar schatting om meer dan 200 duizend auto’s, geproduceerd tussen 2009 en 2019.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Renault)

Stichting Car Claim mag van de rechter namens alle Nederlandse gedupeerde automobilisten collectief procederen tegen autofabrikanten Renault en Dacia, de Nederlandse importeur en de officiële Nederlandse dealers. Dat meldt het ANP na berichtgeving van de claimorganisatie, die zegt dat de in 2021 gestarte zaak over vermeende sjoemeldiesels van Renault daardoor verder kan gaan.

Deze claimzaak gaat naar schatting om meer dan 200 duizend auto’s, geproduceerd tussen 2009 en 2019. “De rechtbank zal nu mede vaststellen of gedupeerden met een sjoemeldiesel een gebrekkig product geleverd hebben gekregen dat niet aan de wet voldoet en zij daarom recht hebben op compensatie”, legt Car Claim-voorzitter Guido van Woerkom uit.

Het sjoemeldieselschandaal kwam in 2015 aan het licht bij Volkswagen, dat vorig jaar opnieuw werd veroordeeld voor het betalen van een schadevergoeding.

In Nederland hebben meerdere stichtingen zaken lopen tegen autofabrikanten. Zij stellen dat honderdduizenden Nederlandse automobilisten zijn gedupeerd. Er lopen claims tegen Peugeot, Citroën, DS, Opel, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Daimler.

Stichting Car Claim en de Consumentenbond eisen in verschillende collectieve procedures compensatie voor eigenaren van sjoemeldiesels van de merken Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Mercedes-Benz, Renault, Dacia, Peugeot, Citroën, DS en Opel. In alle zaken mag Car Claim nu als procespartij optreden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.