Bochane All-In-One: innovatie drijft succes in de occasionmarkt

Brand story • In een tijd, waarin flexibiliteit en digitalisering de motor zijn achter vernieuwing, hebben Bochane en Actua elkaar gevonden. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van Bochane All-In-One, een online platform, exclusief voor de autobedrijven van de Bochane Groep. In deze omgeving kunnen zij hun jonge occasions aanbieden en collectief inspelen op de gretige vraag naar occasionlease.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
V.l.n.r.: Wouter de Waardt, Wouter van Kesteren en Raymond Peters

Bochane All-In-One, ‘BAIO’ in het kort, is een innovatief concept, dat een gat in de markt vult. Wouter van Kesteren, Directeur Verhuur & Service bij de Bochane Groep, vertelt op energieke wijze over de totstandkoming van BAIO: “Bochane is landelijk een van de grootste dealerholdings en beschikt over een eigen lease-, verhuur- en schadeherstelbedrijf. De nieuwe propositie, die we samen met Actua hebben ontwikkeld, vormt een uitstekende aanvulling op ons bestaande palet aan mobiliteitsoplossingen. Met BAIO bieden we een krachtig antwoord op de toenemende vraag naar flexibele mobiliteit en kwaliteitsoccasions. Onze autobedrijven kunnen daar in vele opzichten hun voordeel mee doen.”

Eigen leasevloot

De Actua Groep, bekend om haar innovatieve, whitelabel-maatwerkoplossingen voor de Automotivebranche, is verheugd over de samenwerking met de Bochane Groep. De gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot een product, dat tot in detail is afgestemd op Bochane, haar autobedrijven en hun klanten. Raymond Peters en Wouter de Waardt reageren namens de directie van de Actua Groep dan ook zeer positief: “Het is een genoegen om dit mooie holdingbedrijf te verwelkomen binnen onze gelederen en we zijn ervan overtuigd dat Bochane All-In-One aanzienlijke voordelen gaat opleveren voor alle betrokkenen.”

BAIO zorgt voor groei in de leaseproducten, die momenteel een sterke opmars maken vanuit groeiende consumentenvraag en dankzij het ingebouwde klantloyaliteitsprogramma creëren zij meerdere verdienmomenten per occasion. Bovendien behalen ze extra rendement, want ze bepalen zelf de marges. Prettige bijkomstigheid voor de autobedrijven: Actua Lease & Services regelt de administratieve ‘rompslomp’, zoals de incasso’s, het uitvoeren van solvabiliteitstoetsen en het afhandelen van bekeuringen.

Wendbaar en attent

Van Kesteren: “Bochane All-In-One gaat een brug slaan tussen lange -en korte termijn-lease/verhuur. Daarbij kan de klant kiezen uit een ruim aanbod van topoccasions, inclusief extra dekkingen; dat is een aantrekkelijke formule voor onze vestigingen. In Actua hebben we een partij gevonden, wendbaar en attent, die op de juiste fronten kan aansluiten.” Aangezien de Actua Groep alle disciplines in eigen huis heeft, hebben zij zowel een productinhoudelijk als softwarematig aandeel geleverd. Daarnaast is ook de communicatie tot in detail uitgewerkt, zodat BAIO geheel in eigen (huis)stijl de markt kan gaan veroveren. Bochane Lease is als financier en beheerder van de BAIO-contracten ook een zeer belangrijke schakel in deze nieuwe keten. De Bochane Groep verstevigt hiermee de interne samenwerking voor haar occasions tussen het leasebedrijf en de uiteindelijke berijder.

Wouter van Kesteren, Directeur Verhuur en Service bij de Bochane Groep:

“Innovatie en samenwerking gaan hand in hand om de consument steeds beter te bedienen”

Familiebedrijven

Bochane en Actua delen een aantal belangrijke karaktereigenschappen en dat komt het partnerschap ten goede. Op de eerste plaats: het zijn beide familiebedrijven en dat levert een grote mate van betrokkenheid op. Ook de passie voor groei en innovatie wordt gedeeld en dat heeft zich vertaald in een overzichtelijk platform, gekoppeld aan een zogenaamd PartnerPortaal. Dit systeem faciliteert de autobedrijven in hun leaseactiviteiten en biedt realtime inzicht en overzicht.

Platform & PartnerPortaal

Op het BAIO-platform worden de occasions op grote schaal onder de aandacht gebracht en via het portaal worden alle relevante data gegenereerd, die het mogelijk maken om snel te schakelen met de leaseklant. Het autobedrijf kan eenvoudig een leaseovereenkomst opstellen en afsluiten, inclusief comfortdekking die voorziet in extra services. Zo komen klanten graag terug en blijven de werkplaatsen gevuld. In de overeenkomst is standaard een TKV (TerugKoopVerklaring) opgenomen, zodat de autobedrijven zelf de kwaliteit kunnen bewaken van hun voertuigen. Momenteel worden er via het platform zo’n 900 voertuigen aangeboden en dit aantal zal de komende tijd flink toenemen.

De samenwerking tussen Bochane en Actua markeert een nieuw hoofdstuk in de occasionmarkt, waarbij het beste nog moet komen. Bochane All-In-One belooft een waardevolle aanvulling te zijn binnen het landschap van online occasionportalen; met een gezamenlijke toewijding aan mobiliteit, innovatie en een focus op duurzame relaties is Bochane All-In-One verzekerd van succes!