Gemeenteraad Grünheide akkoord met uitbreiding Tesla-fabriek

Grünheide • Actievoerders hebben gezegd nieuwe protesten te houden als de fabriek uitgebreid mag worden.
Robert L. Smid Robert L. Smid
De Tesla-fabriek in het Duitse Grünheide. (Foto: Shutterstock)

De gemeenteraad van Grünheide heeft toestemming gegeven voor de omstreden uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla, zo meldt het ANP. Milieuactivisten voerden actie tegen die uitbreidingsplannen en protesteerden ook bij de vergadering van de gemeenteraad. Die is uiteindelijk in meerderheid akkoord gegaan.

Het fabrieksterrein van Tesla is 300 hectare groot, maar het door Elon Musk geleide bedrijf wil daar 170 hectare aan toevoegen. Die ruimte is onder meer nodig voor een treinstation voor goederenaanvoer, opslaghallen en een opvang voor kinderen van werknemers.

Bij de uitbreiding van de fabriek zou onder meer een stuk bos verdwijnen. De actievoerders vrezen ook voor waterverontreiniging. Ook vinden de demonstranten dat Tesla te weinig rekening houdt met de belangen van de lokale bewoners. De actievoerders hebben gezegd nieuwe protesten te houden als de fabriek uitgebreid mag worden.

Protesten

Zo hielden onlangs meer dan duizend milieuactivisten al een mars tegen de fabriek. Ook probeerden activisten de Tesla-fabriek binnen te dringen. Bij deze protestactie werd ook vuurwerk afgestoken.

Begin maart werd een hoogspanningsmast in brand gestoken bij de fabriek. Een week later bezocht Musk de fabriek en noemde hij de brandstichters eco-terroristen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Gemeenteraad Grünheide akkoord met uitbreiding Tesla-fabriek | Automotive Online

Gemeenteraad Grünheide akkoord met uitbreiding Tesla-fabriek

Grünheide • Actievoerders hebben gezegd nieuwe protesten te houden als de fabriek uitgebreid mag worden.
Robert L. Smid Robert L. Smid
De Tesla-fabriek in het Duitse Grünheide. (Foto: Shutterstock)

De gemeenteraad van Grünheide heeft toestemming gegeven voor de omstreden uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla, zo meldt het ANP. Milieuactivisten voerden actie tegen die uitbreidingsplannen en protesteerden ook bij de vergadering van de gemeenteraad. Die is uiteindelijk in meerderheid akkoord gegaan.

Het fabrieksterrein van Tesla is 300 hectare groot, maar het door Elon Musk geleide bedrijf wil daar 170 hectare aan toevoegen. Die ruimte is onder meer nodig voor een treinstation voor goederenaanvoer, opslaghallen en een opvang voor kinderen van werknemers.

Bij de uitbreiding van de fabriek zou onder meer een stuk bos verdwijnen. De actievoerders vrezen ook voor waterverontreiniging. Ook vinden de demonstranten dat Tesla te weinig rekening houdt met de belangen van de lokale bewoners. De actievoerders hebben gezegd nieuwe protesten te houden als de fabriek uitgebreid mag worden.

Protesten

Zo hielden onlangs meer dan duizend milieuactivisten al een mars tegen de fabriek. Ook probeerden activisten de Tesla-fabriek binnen te dringen. Bij deze protestactie werd ook vuurwerk afgestoken.

Begin maart werd een hoogspanningsmast in brand gestoken bij de fabriek. Een week later bezocht Musk de fabriek en noemde hij de brandstichters eco-terroristen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.