‘Helft autokopers kocht wel eens kat in de zak’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Gemiddeld een op de zeven auto’s blijkt achteraf een miskoop en meer dan de helft van de autokopers zegt een of meerdere miskopen te hebben gedaan bij de aanschaf van een gebruikte auto. Die conclusie trekt Finnik op basis van een ondervraging van 700 autokopers. In de meeste gevallen zijn technische gebreken (22 procent) de reden waarom een auto als miskoop wordt gezien. 13 procent geeft aan dat er achterstallig onderhoud aan zijn auto bleek te zitten. In tien procent van de gevallen krijgt de verkopende partij de schuld, particulier of autobedrijf, maar 9 procent van de ondervraagden zegt dat de auto achteraf niet aansloot op de wensen.

Lees meer op Automotive Werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

‘Helft autokopers kocht wel eens kat in de zak’ | Automotive Online

‘Helft autokopers kocht wel eens kat in de zak’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard

Gemiddeld een op de zeven auto’s blijkt achteraf een miskoop en meer dan de helft van de autokopers zegt een of meerdere miskopen te hebben gedaan bij de aanschaf van een gebruikte auto. Die conclusie trekt Finnik op basis van een ondervraging van 700 autokopers. In de meeste gevallen zijn technische gebreken (22 procent) de reden waarom een auto als miskoop wordt gezien. 13 procent geeft aan dat er achterstallig onderhoud aan zijn auto bleek te zitten. In tien procent van de gevallen krijgt de verkopende partij de schuld, particulier of autobedrijf, maar 9 procent van de ondervraagden zegt dat de auto achteraf niet aansloot op de wensen.

Lees meer op Automotive Werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.