Bovag en vakbonden hervatten cao-onderhandelingen

Cao • Branchevereniging Bovag stelt dat het de vakbonden een nieuw loonbod gaat voorleggen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
(Foto: Shutterstock)

Werkgeversorganisatie Bovag en de vakbonden hervatten vandaag (donderdag 18 januari) formeel de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Motorvoertuigen en Tweewielerbranche (MvT). Dit meldt de Bovag in een persbericht.

De branchevereniging gaat de vakbonden in deze gesprekken een nieuw loonbod voorleggen. Volgens de Bovag gaat het om ‘een verbeterd voorstel’, zonder verdere details prijs te geven.

Eind oktober werden vakbonden en Bovag het na lang onderhandelen eens over een nieuwe cao voor de Motorvoertuigen en Tweewielerbranche, maar de ledenraden van de bonden CNV en FNV wezen het ondertekende akkoord af omdat ze de meer loon wilden. De leden eisen een loonsverhoging van minimaal 10 procent. In december stelde Bovag een kortlopende cao van 8 maanden en 6 procent loonsverhoging voor. Ook dit voorstel veegde de bonden van tafel. Sindsdien is er sprake van een patstelling.

Bovag en vakbonden hervatten cao-onderhandelingen | Automotive Online

Bovag en vakbonden hervatten cao-onderhandelingen

Cao • Branchevereniging Bovag stelt dat het de vakbonden een nieuw loonbod gaat voorleggen.
Kim Andriessen Kim Andriessen
(Foto: Shutterstock)

Werkgeversorganisatie Bovag en de vakbonden hervatten vandaag (donderdag 18 januari) formeel de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Motorvoertuigen en Tweewielerbranche (MvT). Dit meldt de Bovag in een persbericht.

De branchevereniging gaat de vakbonden in deze gesprekken een nieuw loonbod voorleggen. Volgens de Bovag gaat het om ‘een verbeterd voorstel’, zonder verdere details prijs te geven.

Eind oktober werden vakbonden en Bovag het na lang onderhandelen eens over een nieuwe cao voor de Motorvoertuigen en Tweewielerbranche, maar de ledenraden van de bonden CNV en FNV wezen het ondertekende akkoord af omdat ze de meer loon wilden. De leden eisen een loonsverhoging van minimaal 10 procent. In december stelde Bovag een kortlopende cao van 8 maanden en 6 procent loonsverhoging voor. Ook dit voorstel veegde de bonden van tafel. Sindsdien is er sprake van een patstelling.