‘Nieuwe eSprinter heeft range van 400 kilometer’

Bestelauto • Het modulaire concept maakt meerdere ombouwvarianten mogelijk.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz introduceert eind dit jaar de nieuwe eSprinter. Het modulaire concept maakt meerdere ombouwvarianten mogelijk en de bestelauto heeft een gecombineerd bereik van 400 kilometer. Dit laat het bedrijf in een bericht weten.

Het introductiemodel betreft de gesloten bestelwagen in verlengde uitvoering en met een hoog dak. De eSprinter is bij zijn introductie uitgerust met de grootste batterij. Dit levert volgens het merk een elektrische actieradius op van maximaal 400 kilometer (WLTP). Bij stadsgebruik zou dit zelfs 500 kilometer zijn. De elektrische bestelauto is bezig met een doorbraak, concludeerde de vakjury vorig jaar bij de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar.

2 ton trekgewicht

Het laadvermogen van de eSprinter bedraagt 14 kubieke meter en de elektrische Sprinter heeft een toegestaan bruto voertuiggewicht van maximaal 4,25 ton. Het maximale aanhangergewicht bedraagt 2 ton.

Er zijn op termijn drie batterijpakketten beschikbaar met 56, 81 of 113 kWh. De elektromotor levert 100 of 150 kilowatt en een koppel van maximaal 400 Nm. Snelladen van 10 tot 80 procent duurt met het grootste pakket zo’n 42 minuten, aldus Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz heeft ongeveer 350 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe eSprinter. In elk van de drie fabrieken in Charleston, Düsseldorf en Ludwigsfelde wordt ongeveer 50 miljoen euro geïnvesteerd om het productieproces aan te passen. Mercedes-Benz Vans wil daarnaast in het Poolse Jawor een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van elektrische bestelauto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘Nieuwe eSprinter heeft range van 400 kilometer’ | Automotive Online

‘Nieuwe eSprinter heeft range van 400 kilometer’

Bestelauto • Het modulaire concept maakt meerdere ombouwvarianten mogelijk.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(foto: Mercedes-Benz)

Mercedes-Benz introduceert eind dit jaar de nieuwe eSprinter. Het modulaire concept maakt meerdere ombouwvarianten mogelijk en de bestelauto heeft een gecombineerd bereik van 400 kilometer. Dit laat het bedrijf in een bericht weten.

Het introductiemodel betreft de gesloten bestelwagen in verlengde uitvoering en met een hoog dak. De eSprinter is bij zijn introductie uitgerust met de grootste batterij. Dit levert volgens het merk een elektrische actieradius op van maximaal 400 kilometer (WLTP). Bij stadsgebruik zou dit zelfs 500 kilometer zijn. De elektrische bestelauto is bezig met een doorbraak, concludeerde de vakjury vorig jaar bij de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar.

2 ton trekgewicht

Het laadvermogen van de eSprinter bedraagt 14 kubieke meter en de elektrische Sprinter heeft een toegestaan bruto voertuiggewicht van maximaal 4,25 ton. Het maximale aanhangergewicht bedraagt 2 ton.

Er zijn op termijn drie batterijpakketten beschikbaar met 56, 81 of 113 kWh. De elektromotor levert 100 of 150 kilowatt en een koppel van maximaal 400 Nm. Snelladen van 10 tot 80 procent duurt met het grootste pakket zo’n 42 minuten, aldus Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz heeft ongeveer 350 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe eSprinter. In elk van de drie fabrieken in Charleston, Düsseldorf en Ludwigsfelde wordt ongeveer 50 miljoen euro geïnvesteerd om het productieproces aan te passen. Mercedes-Benz Vans wil daarnaast in het Poolse Jawor een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van elektrische bestelauto’s.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.