MPM introduceert 5W-30 olie voor motoren met uitlaatgasbehandelsysteem

Smeermiddelen • De Premium Synthetic ST voldoet onder andere aan de eisen van autofabrikant Stellantis.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: MPM)

Smeermiddelenleverancier MPM komt met een SAE 5W-30 olie die speciaal is ontworpen voor benzine- en dieselmotoren met een uitlaatgasbehandelsysteem. MPM Oil is daarmee naar eigen zeggen de eerste die deze olie voor de aftermarket aanbiedt.

De Premium Synthetic ST voldoet onder andere aan de eisen van autofabrikant Stellantis voor automodellen met DVR5-motoren tot OPR 16885 en EB2 Gen1 (2013-2019) 1.2L PureTech motoren. Deze motoren worden gebruikt in meerdere modellen van Citroën, DS, Peugeot, Fiat, Toyota en Opel.

De olie is ook geschikt voor PSA B71 2290 motoren met een 5W-30 specificatie, aldus MPM.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

MPM introduceert 5W-30 olie voor motoren met uitlaatgasbehandelsysteem | Automotive Online

MPM introduceert 5W-30 olie voor motoren met uitlaatgasbehandelsysteem

Smeermiddelen • De Premium Synthetic ST voldoet onder andere aan de eisen van autofabrikant Stellantis.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: MPM)

Smeermiddelenleverancier MPM komt met een SAE 5W-30 olie die speciaal is ontworpen voor benzine- en dieselmotoren met een uitlaatgasbehandelsysteem. MPM Oil is daarmee naar eigen zeggen de eerste die deze olie voor de aftermarket aanbiedt.

De Premium Synthetic ST voldoet onder andere aan de eisen van autofabrikant Stellantis voor automodellen met DVR5-motoren tot OPR 16885 en EB2 Gen1 (2013-2019) 1.2L PureTech motoren. Deze motoren worden gebruikt in meerdere modellen van Citroën, DS, Peugeot, Fiat, Toyota en Opel.

De olie is ook geschikt voor PSA B71 2290 motoren met een 5W-30 specificatie, aldus MPM.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.