In de werkplaats een accu vervangen van een xEV

Brand story • De komende jaren worden behoorlijk uitdagend voor onafhankelijke garages. Maar deze uitdagingen kunnen, als ze adequaat worden aangepakt, ook tot grote kansen leiden. De 12V accu gaat door om een belangrijke rol te spelen in alle vormen van elektrische voertuigen – van degenen die al op de markt zijn tot toekomstige modellen. Monteurs die VARTA AGM-accu’s installeren, garanderen met een gelijkwaardige of zelfs upgrade vervanging, de beste service en veiligheid voor hun klanten.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: VARTA

Steeds meer elektrische voertuigen (xEV) komen op Europese markt, zodat fabrikanten kunnen voldoen aan de strenge EU-doelstellingen om de CO2-uitstoot tot 2030 met 55% te verminderen.

De opkomst van hybride en elektrische voertuigen heeft de eisen van het laagspanningsnet geïntensiveerd en de rol van de 12V-accu, die functioneert als een cruciaal veiligheidscomponent, opnieuw gedefinieerd in alle xEV’s die terugwinning en piekbelastingsondersteuning bieden.

Deze auto’s zullen bij de onafhankelijke garages komen die de juiste service moeten kunnen bieden naarmate het volwassenheidsniveau van elektrische voertuigen toeneemt. Investeren in trainingen en de juiste producten zullen belangrijke onderscheidende factoren zijn voor garages bij het ontwikkelen van hun kennis niveau om de toenemende technologische complexiteit van voertuigen van de volgende generatie aan te kunnen.

VARTA kan op beide gebieden helpen. Het trainingsgedeelte wordt gedekt door het uitgebreide aanbod in het VARTA Partner Portal, het productgedeelte met het VARTA Silver Dynamic AGM-assortiment.

VARTA AGM-technologie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met toonaangevende autofabrikanten en is al lang de maatstaf voor de meest veeleisende toepassingen. Ons xEV-assortiment is speciaal ontworpen om perfect samen te werken met vrijwel elk type hoogspanningsbatterij in volledig hybride, plug in hybride en batterij-elektrische voertuigen. De combinatie van beide technologieën zorgt voor optimale voertuigprestaties door het leveren van constant vermogen en cruciale veiligheidsfunctionaliteit. AGM technologie heeft zelfs voldoende reservecapaciteit om voertuigsystemen aan te drijven die nog moeten komen.

Hoe ondersteunt VARTA  werkplaatsen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden?

Onafhankelijke garages moeten service kunnen verlenen naarmate het volwassenheidsniveau van elektrische voertuigen toeneemt. Ze moeten de juiste accu kiezen om cruciale veiligheidsfuncties  te  garanderen en  hun klanten de best mogelijke service te blijven bieden. Er zijn verschillende OE-onderhoudsvereisten voor accu’s om in gedachten te houden. Deze moeten door de monteur worden geïdentificeerd voordat ze worden vervangen.

Om de werkplaats te ondersteunen bij de uitdagingen die voor ons liggen, heeft VARTA een one-stop-platform ontwikkeld dat alle benodigde oplossingen biedt : het  VARTA Partner Portal. Deze krachtige online tool biedt een volledige reeks mogelijkheden, knowhow en inzichten voor werkplaatsen om alle accu gerelateerde onderwerpen te behandelen.

Of het nu gaat om het vinden van de juiste accu voor een specifiek voertuig, het lokaliseren van de exacte positie of het zoeken naar gedetailleerde installatie-instructies, de  “accu-zoeker” ) heeft alle informatie die nodig is om de best mogelijke service te bieden.

Monteurs kunnen hun expertise verbreden en hun technische  kennis vergroten met de  VARTA Training Academy. Daarnaast in Battery World Professional, een database vol handige en  informatieve artikelen en geavanceerde technische informatie. Het VARTA Partner Portaal (VPP) database omvat 99,8% van  de moderne voertuigen van vandaag, inclusief batterij-elektrische of hybride elektrische voertuigen. Met deze uitgebreide dekking ondersteunt VARTA werkplaatsen bij het snel en betrouwbaar vinden en monteren van nieuwe accu’s.

Extra functies zoals het VARTA Fleet Program, het Media Center, de TCO-calculator en allerlei E-Learnings maken de service compleet .

Als ’s werelds toonaangevende accufabrikant is Clarios de nummer één leverancier voor alle grote autofabrikanten. VARTA-accu’s voldoen aan alle OE-vereisten. Daarom rusten bekende fabrikanten als Mercedes, Volkswagen of BMW hun auto’s uit met Clarios accu’s. Vandaag al zijn 6 van de 10 nieuwe auto’s inclusief xEV’s in Europa uitgerust met een Clarios-accu.

In de werkplaats een accu vervangen van een xEV | Automotive Online

In de werkplaats een accu vervangen van een xEV

Brand story • De komende jaren worden behoorlijk uitdagend voor onafhankelijke garages. Maar deze uitdagingen kunnen, als ze adequaat worden aangepakt, ook tot grote kansen leiden. De 12V accu gaat door om een belangrijke rol te spelen in alle vormen van elektrische voertuigen – van degenen die al op de markt zijn tot toekomstige modellen. Monteurs die VARTA AGM-accu’s installeren, garanderen met een gelijkwaardige of zelfs upgrade vervanging, de beste service en veiligheid voor hun klanten.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: VARTA

Steeds meer elektrische voertuigen (xEV) komen op Europese markt, zodat fabrikanten kunnen voldoen aan de strenge EU-doelstellingen om de CO2-uitstoot tot 2030 met 55% te verminderen.

De opkomst van hybride en elektrische voertuigen heeft de eisen van het laagspanningsnet geïntensiveerd en de rol van de 12V-accu, die functioneert als een cruciaal veiligheidscomponent, opnieuw gedefinieerd in alle xEV’s die terugwinning en piekbelastingsondersteuning bieden.

Deze auto’s zullen bij de onafhankelijke garages komen die de juiste service moeten kunnen bieden naarmate het volwassenheidsniveau van elektrische voertuigen toeneemt. Investeren in trainingen en de juiste producten zullen belangrijke onderscheidende factoren zijn voor garages bij het ontwikkelen van hun kennis niveau om de toenemende technologische complexiteit van voertuigen van de volgende generatie aan te kunnen.

VARTA kan op beide gebieden helpen. Het trainingsgedeelte wordt gedekt door het uitgebreide aanbod in het VARTA Partner Portal, het productgedeelte met het VARTA Silver Dynamic AGM-assortiment.

VARTA AGM-technologie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met toonaangevende autofabrikanten en is al lang de maatstaf voor de meest veeleisende toepassingen. Ons xEV-assortiment is speciaal ontworpen om perfect samen te werken met vrijwel elk type hoogspanningsbatterij in volledig hybride, plug in hybride en batterij-elektrische voertuigen. De combinatie van beide technologieën zorgt voor optimale voertuigprestaties door het leveren van constant vermogen en cruciale veiligheidsfunctionaliteit. AGM technologie heeft zelfs voldoende reservecapaciteit om voertuigsystemen aan te drijven die nog moeten komen.

Hoe ondersteunt VARTA  werkplaatsen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden?

Onafhankelijke garages moeten service kunnen verlenen naarmate het volwassenheidsniveau van elektrische voertuigen toeneemt. Ze moeten de juiste accu kiezen om cruciale veiligheidsfuncties  te  garanderen en  hun klanten de best mogelijke service te blijven bieden. Er zijn verschillende OE-onderhoudsvereisten voor accu’s om in gedachten te houden. Deze moeten door de monteur worden geïdentificeerd voordat ze worden vervangen.

Om de werkplaats te ondersteunen bij de uitdagingen die voor ons liggen, heeft VARTA een one-stop-platform ontwikkeld dat alle benodigde oplossingen biedt : het  VARTA Partner Portal. Deze krachtige online tool biedt een volledige reeks mogelijkheden, knowhow en inzichten voor werkplaatsen om alle accu gerelateerde onderwerpen te behandelen.

Of het nu gaat om het vinden van de juiste accu voor een specifiek voertuig, het lokaliseren van de exacte positie of het zoeken naar gedetailleerde installatie-instructies, de  “accu-zoeker” ) heeft alle informatie die nodig is om de best mogelijke service te bieden.

Monteurs kunnen hun expertise verbreden en hun technische  kennis vergroten met de  VARTA Training Academy. Daarnaast in Battery World Professional, een database vol handige en  informatieve artikelen en geavanceerde technische informatie. Het VARTA Partner Portaal (VPP) database omvat 99,8% van  de moderne voertuigen van vandaag, inclusief batterij-elektrische of hybride elektrische voertuigen. Met deze uitgebreide dekking ondersteunt VARTA werkplaatsen bij het snel en betrouwbaar vinden en monteren van nieuwe accu’s.

Extra functies zoals het VARTA Fleet Program, het Media Center, de TCO-calculator en allerlei E-Learnings maken de service compleet .

Als ’s werelds toonaangevende accufabrikant is Clarios de nummer één leverancier voor alle grote autofabrikanten. VARTA-accu’s voldoen aan alle OE-vereisten. Daarom rusten bekende fabrikanten als Mercedes, Volkswagen of BMW hun auto’s uit met Clarios accu’s. Vandaag al zijn 6 van de 10 nieuwe auto’s inclusief xEV’s in Europa uitgerust met een Clarios-accu.