Vakgarage Premium Occasion: kwaliteit en zekerheid

Brand story • Samen met de Actua Groep heeft Vakgarage eind vorig jaar het label Vakgarage Premium Occasion in de markt gezet, speciaal voor de betere occasions. Dat verzekert autokopers van kwaliteit én genereert meer omzet voor de franchisenemers van Vakgarage.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Chrisjan Lammerts ”Vakgarant Premium Occasion verzekert autokopers van kwaliteit én genereert meer omzet voor de franchisenemers van Vakgarage.”

De samenwerking met Actua, die al sinds 2019 bestaat, leidde eind vorig jaar tot een garantielabel met een landelijke dekking. “Daarmee kunnen we kopers van occasions binnen ons netwerk houden”, aldus Chrisjan Lammerts, marketingmanager bij Vakgarage Nederland. “Er is sprake van retentie, omdat alle werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, binnen het netwerk blijven. Bovendien voorziet het nieuwe garantielabel in extra klantloyaliteit door sturing op onderhoud, apk en garantieclaims.”

Het Vakgarage-netwerk omvat op het moment bijna 350 vestigingen. “Onze wens is om binnen 4 jaar richting de 400 te gaan. In de grootstedelijke gebieden en in het oosten van het land zijn nu nog wat gaten. Met deze uitbreiding bereiken we landelijk een volledige dekking.”

Kwaliteit

Vakgarage staat volgens Lammerts voor kwaliteit; het aanbod van occasions, dat onder het garantielabel wordt aangeboden, sluit daar mooi op aan. “Door de eisen die we stellen, vallen er wat auto’s buiten, maar we gaan voor kwaliteit. Vergelijk het met wat het Keurslager-label is in de slagersbranche”, stelt Lammerts. “Garagisten kunnen daarbij kiezen of ze 12 of 24 maanden garantie willen aanbieden op hun occasionvoorraad.”

Aankoopkeuringen

En dan is er nog een gecombineerd aanbod met de Vakgarant Autoverzekering, waarmee de garantie kan worden verlengd tot wel 120 maanden. Daarbij kan de klant tevens aanspraak maken op vergoeding van pechhulp en cascoschades. “Vakgarage is ook erg actief op het gebied van aankoopkeuringen, als service voor de mensen die een occasion willen aanschaffen”, vertelt Lammerts. “Het voordeel van ons grote netwerk is dat er altijd wel eentje in de buurt is. Een aankoopkeuring kost wel geld, maar autokopers lopen veel minder risico.

We adverteren ook voor die aankoopkeuringen op Marktplaats, veel particulieren maken daar gebruik van. Je voorkomt hiermee dat je een probleemauto koopt en je kunt met een verkoper onderhandelen over de onderhoudspunten, die aan het licht komen.”  Met deze services wil Vakgarage altijd het juiste aanspreekpunt zijn. “We willen echt als autoriteit gelden in de markt”, besluit Lammerts.

Vakgarage Premium Occasion: kwaliteit en zekerheid | Automotive Online

Vakgarage Premium Occasion: kwaliteit en zekerheid

Brand story • Samen met de Actua Groep heeft Vakgarage eind vorig jaar het label Vakgarage Premium Occasion in de markt gezet, speciaal voor de betere occasions. Dat verzekert autokopers van kwaliteit én genereert meer omzet voor de franchisenemers van Vakgarage.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Chrisjan Lammerts ”Vakgarant Premium Occasion verzekert autokopers van kwaliteit én genereert meer omzet voor de franchisenemers van Vakgarage.”

De samenwerking met Actua, die al sinds 2019 bestaat, leidde eind vorig jaar tot een garantielabel met een landelijke dekking. “Daarmee kunnen we kopers van occasions binnen ons netwerk houden”, aldus Chrisjan Lammerts, marketingmanager bij Vakgarage Nederland. “Er is sprake van retentie, omdat alle werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, binnen het netwerk blijven. Bovendien voorziet het nieuwe garantielabel in extra klantloyaliteit door sturing op onderhoud, apk en garantieclaims.”

Het Vakgarage-netwerk omvat op het moment bijna 350 vestigingen. “Onze wens is om binnen 4 jaar richting de 400 te gaan. In de grootstedelijke gebieden en in het oosten van het land zijn nu nog wat gaten. Met deze uitbreiding bereiken we landelijk een volledige dekking.”

Kwaliteit

Vakgarage staat volgens Lammerts voor kwaliteit; het aanbod van occasions, dat onder het garantielabel wordt aangeboden, sluit daar mooi op aan. “Door de eisen die we stellen, vallen er wat auto’s buiten, maar we gaan voor kwaliteit. Vergelijk het met wat het Keurslager-label is in de slagersbranche”, stelt Lammerts. “Garagisten kunnen daarbij kiezen of ze 12 of 24 maanden garantie willen aanbieden op hun occasionvoorraad.”

Aankoopkeuringen

En dan is er nog een gecombineerd aanbod met de Vakgarant Autoverzekering, waarmee de garantie kan worden verlengd tot wel 120 maanden. Daarbij kan de klant tevens aanspraak maken op vergoeding van pechhulp en cascoschades. “Vakgarage is ook erg actief op het gebied van aankoopkeuringen, als service voor de mensen die een occasion willen aanschaffen”, vertelt Lammerts. “Het voordeel van ons grote netwerk is dat er altijd wel eentje in de buurt is. Een aankoopkeuring kost wel geld, maar autokopers lopen veel minder risico.

We adverteren ook voor die aankoopkeuringen op Marktplaats, veel particulieren maken daar gebruik van. Je voorkomt hiermee dat je een probleemauto koopt en je kunt met een verkoper onderhandelen over de onderhoudspunten, die aan het licht komen.”  Met deze services wil Vakgarage altijd het juiste aanspreekpunt zijn. “We willen echt als autoriteit gelden in de markt”, besluit Lammerts.