Autofirst sluit negen nieuwe autobedrijven aan in eerste kwartaal

Formules • Dit brengt het totaal op 182 Autofirst-vestigingen, zo meldt de organisatie vandaag.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Autofirst)

Werkplaatsformule Autofirst heeft in het eerste kwartaal van dit jaar negen nieuwe autobedrijven aangesloten. Dit zijn Autocenter Bol, Auto Kort, Autobedrijf Blokzijl, Autobedrijf Mulders, Garagebedrijf Ruud van der Zon, Swaans Trading, Autobedrijf Konings, Garage Hugens en Garage Kooiker.

Dit brengt het totaal op 182 Autofirst-vestigingen, zo meldt de organisatie vandaag.

Ook het aantal deelnemers van de LKQ Fource-deelconcepten Moobi (EV’s), Grip Expert (banden) en Lease Service Partner (LSP, lease) is toegenomen. ‘Met 30 nieuwe Moobi en Grip Expert aanmeldingen, waarvan 18 ook LSP, is de start van 2024 uitstekend,’ aldus Autofirst.

Omzetstijging

Jade Markus, mede-eigenaar van AutoFirst Garage Markus in Bruinisse, is tevreden met de positieve impact op haar bedrijf: “Sinds ik als Autofirst bij Moobi ben aangesloten, krijg ik een ander kaliber klant over de vloer. Dit heeft bij ons een enorme omzetstijging teweeggebracht.”

Rogier Roet, formulemanager van Autofirst in Nederland, is trots op de behaalde resultaten in het eerste kwartaal: “Onze concepten bieden antwoorden en houvast bij de uitdagingen in een sterk veranderende wereld. Het is geweldig om te zien hoe sterk dit aanslaat bij garagisten. Wij zien dit ook terug in de omzetstijgingen die onze deelnemers neerzetten.”

Autofirst is een initiatief van LKQ Fource en staat op plek 7 in het overzicht van de grootste garageformules 2024 in Nederland. Meer hierover lees je in de april/mei editie van Automotive Magazine die deze maand verschijnt, inclusief interviews met LKQ Fource-ceo Johan van der Hoeven en Jean-Paul Teunissen, commercieel directeur van Eurorepar Car Service.
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.