Aantal terugroepacties stijgt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De stijging van het aantal terugroepacties wordt door de importeurs onder meer verklaard door de ingewikkelder wordende electronica en software, en problemen bij toeleveranciers.

Dat de RDW alleen een optelsom van alle recalls heeft, is onder meer omdat niet alle importeurs inzicht geven in waarom welke auto`s worden teruggeroepen. Het RDW stelt voor dit soort acties slechts de adressen beschikbaar.

De NOS hekelt in haar berichtgeving dan ook het gebrek aan transparantie over terugroepacties. Zo meldt Pon (Volkswagen, Audi, Seat en Skoda) geen cijfers over terugroepacties beschikbaar te kunnen stellen omdat Duitsland het verbiedt. Renault erkent wel dat er 26.305 Scénics terug moesten naar de garage, maar van de andere modellen doet het merk geen opgave.

De NOS heeft ook een overzicht gemaakt van terugroepacties per model.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

Aantal terugroepacties stijgt | Automotive Online

Aantal terugroepacties stijgt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De stijging van het aantal terugroepacties wordt door de importeurs onder meer verklaard door de ingewikkelder wordende electronica en software, en problemen bij toeleveranciers.

Dat de RDW alleen een optelsom van alle recalls heeft, is onder meer omdat niet alle importeurs inzicht geven in waarom welke auto`s worden teruggeroepen. Het RDW stelt voor dit soort acties slechts de adressen beschikbaar.

De NOS hekelt in haar berichtgeving dan ook het gebrek aan transparantie over terugroepacties. Zo meldt Pon (Volkswagen, Audi, Seat en Skoda) geen cijfers over terugroepacties beschikbaar te kunnen stellen omdat Duitsland het verbiedt. Renault erkent wel dat er 26.305 Scénics terug moesten naar de garage, maar van de andere modellen doet het merk geen opgave.

De NOS heeft ook een overzicht gemaakt van terugroepacties per model.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.