‘Frankrijk hoopt op BYD-fabriek’

BYD • BYD kondigde eind vorig jaar de bouw aan van een fabriek in Hongarije.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: BYD).

Frankrijk zou de Chinese autofabrikant BYD verwelkomen als het bedrijf besluit een fabriek te bouwen in Frankrijk. Dat zei de Bruno Le Maire, minister van Financiën van Frankrijk. Dat meldt persbureau Reuters.

“Frankrijk verwelkomt alle industriële projecten. BYD en de Chinese auto-industrie zijn zeer welkom in Frankrijk,” zei Le Maire. Le Maire sprak terwijl de Chinese president Xi Jinping op een zeldzaam staatsbezoek in Parijs was.

BYD kondigde eind vorig jaar de bouw aan van een fabriek in Hongarije. De fabrikant overweegt om meer fabrieken in Europa te bouwen.

BYD is niet de enige autofabrikant die overweegt meer auto’s in Europa te produceren in plaats van ze per boot vanuit China te verschepen. Zo neemt Chery een voormalige autofabriek van Nissan in Barcelona in gebruik. Ook is Chery in gesprek met de Italiaanse overheid over de bouw van een fabriek.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘Frankrijk hoopt op BYD-fabriek’ | Automotive Online

‘Frankrijk hoopt op BYD-fabriek’

BYD • BYD kondigde eind vorig jaar de bouw aan van een fabriek in Hongarije.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: BYD).

Frankrijk zou de Chinese autofabrikant BYD verwelkomen als het bedrijf besluit een fabriek te bouwen in Frankrijk. Dat zei de Bruno Le Maire, minister van Financiën van Frankrijk. Dat meldt persbureau Reuters.

“Frankrijk verwelkomt alle industriële projecten. BYD en de Chinese auto-industrie zijn zeer welkom in Frankrijk,” zei Le Maire. Le Maire sprak terwijl de Chinese president Xi Jinping op een zeldzaam staatsbezoek in Parijs was.

BYD kondigde eind vorig jaar de bouw aan van een fabriek in Hongarije. De fabrikant overweegt om meer fabrieken in Europa te bouwen.

BYD is niet de enige autofabrikant die overweegt meer auto’s in Europa te produceren in plaats van ze per boot vanuit China te verschepen. Zo neemt Chery een voormalige autofabriek van Nissan in Barcelona in gebruik. Ook is Chery in gesprek met de Italiaanse overheid over de bouw van een fabriek.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.