Ombouwkeuring snorfiets ook bij erkende garage

RDW • Door de  helmplicht voor snorfietsers die per 1 januari is ingegaan is een run ontstaan op het ombouwen van zo’n voertuig naar een bromfiets.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Shutterstock snorfiets helmplicht 2023
Erkenninghouders mogen zo’n ombouwkeuring alleen doen voor snorfietsen met een bepaalde Europese typegoedkeuring. (Foto: Shutterstock)

De verplichte keuring na het ombouwen van een snorfiets naar een bromfiets kan sinds begin dit jaar ook worden uitgevoerd bij een door de RDW erkende garage. Bij die garages kan men waarschijnlijk veel sneller terecht dan op een RDW-keuringstation.

Dat heeft RDW medegedeeld. Door de per 1 januari ingegane helmplicht voor snorfietsers en eventuele passagiers is een run ontstaan op het ombouwen van zo’n voertuig naar een bromfiets. “Het ombouwen van snorfiets naar bromfiets is overigens niet verplicht. Ook na de invoering van de helmplicht kan een snorfiets gewoon als vervoersmiddel gebruikt worden. U moet dan alleen een helm op”, voegt RDW daar voor de duidelijkheid aan toe.

Erkenninghouders mogen zo’n ombouwkeuring alleen doen voor snorfietsen met een bepaalde Europese typegoedkeuring. Via de RDW-kentekencheck kan men zien of de snorfiets de juiste Europese typegoedkeuring heeft om naar een erkenninghouder te mogen.

Ook mag de snorfiets geen zogenoemde ‘belemmerende status’ hebben, zoals bijvoorbeeld een rijverbod of gestolen. Ook dat is op te zoeken via de RDW-kentekencheck. Als een snorfiets niet de juiste Europese typegoedkeuring  heeft of als er sprake is van een belemmerende status dan kan men voor een ombouwkeuring een afspraak maken op een RDW-keuringsstation.

Ombouwkeuring snorfiets ook bij erkende garage | Automotive Online

Ombouwkeuring snorfiets ook bij erkende garage

RDW • Door de  helmplicht voor snorfietsers die per 1 januari is ingegaan is een run ontstaan op het ombouwen van zo’n voertuig naar een bromfiets.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Shutterstock snorfiets helmplicht 2023
Erkenninghouders mogen zo’n ombouwkeuring alleen doen voor snorfietsen met een bepaalde Europese typegoedkeuring. (Foto: Shutterstock)

De verplichte keuring na het ombouwen van een snorfiets naar een bromfiets kan sinds begin dit jaar ook worden uitgevoerd bij een door de RDW erkende garage. Bij die garages kan men waarschijnlijk veel sneller terecht dan op een RDW-keuringstation.

Dat heeft RDW medegedeeld. Door de per 1 januari ingegane helmplicht voor snorfietsers en eventuele passagiers is een run ontstaan op het ombouwen van zo’n voertuig naar een bromfiets. “Het ombouwen van snorfiets naar bromfiets is overigens niet verplicht. Ook na de invoering van de helmplicht kan een snorfiets gewoon als vervoersmiddel gebruikt worden. U moet dan alleen een helm op”, voegt RDW daar voor de duidelijkheid aan toe.

Erkenninghouders mogen zo’n ombouwkeuring alleen doen voor snorfietsen met een bepaalde Europese typegoedkeuring. Via de RDW-kentekencheck kan men zien of de snorfiets de juiste Europese typegoedkeuring heeft om naar een erkenninghouder te mogen.

Ook mag de snorfiets geen zogenoemde ‘belemmerende status’ hebben, zoals bijvoorbeeld een rijverbod of gestolen. Ook dat is op te zoeken via de RDW-kentekencheck. Als een snorfiets niet de juiste Europese typegoedkeuring  heeft of als er sprake is van een belemmerende status dan kan men voor een ombouwkeuring een afspraak maken op een RDW-keuringsstation.