FNV zet stakingen in metaalsector door om uitblijven cao

Staking • Vakbond FNV verlangt een loonsverhoging van 10 procent plus een koopkrachtverbetering van 100 euro per maand.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Shutterstock)

Vakbond FNV heeft leden die werken in de Groningse of Limburgse metaal- en techniekbranche opgeroepen woensdag te staken. Daarmee krijgen de stakingen die twee weken geleden al begonnen een vervolg. Dat meldt ANP.

Eerder werk het werk al neergelegd in zes andere provincies. De bond wil op die manier zijn eisen voor een nieuwe cao afdwingen.

“Jullie werkgevers zijn nog steeds niet bereid tegemoet te komen aan jullie belangrijkste eisen. Het loonbod is beneden alle peil”, meldt FNV in een nieuwe stakingsoproep op de website. Zo wil de bond een loonsverhoging van ruim 10 procent en 100 euro per maand “koopkrachtverbetering”. Volgens FNV ligt het loonbod van de werkgevers op gemiddeld 5 procent over een periode van twaalf maanden.

De werkgevers, verenigd in de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT), hadden een naar eigen zeggen stevig eindbod gedaan met een loonsverhoging van ruim 9 procent.

In de metaalsector is de afgelopen jaren vaker gestaakt. Het gaat nu om de kleinmetaalbranche. De cao die daarbij hoort, geldt voor meer dan 300 duizend werknemers bij bijvoorbeeld installatie-, carrosserie-, metaalbewerkings- en isolatiebedrijven en goud- en zilversmeden.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

FNV zet stakingen in metaalsector door om uitblijven cao | Automotive Online

FNV zet stakingen in metaalsector door om uitblijven cao

Staking • Vakbond FNV verlangt een loonsverhoging van 10 procent plus een koopkrachtverbetering van 100 euro per maand.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Shutterstock)

Vakbond FNV heeft leden die werken in de Groningse of Limburgse metaal- en techniekbranche opgeroepen woensdag te staken. Daarmee krijgen de stakingen die twee weken geleden al begonnen een vervolg. Dat meldt ANP.

Eerder werk het werk al neergelegd in zes andere provincies. De bond wil op die manier zijn eisen voor een nieuwe cao afdwingen.

“Jullie werkgevers zijn nog steeds niet bereid tegemoet te komen aan jullie belangrijkste eisen. Het loonbod is beneden alle peil”, meldt FNV in een nieuwe stakingsoproep op de website. Zo wil de bond een loonsverhoging van ruim 10 procent en 100 euro per maand “koopkrachtverbetering”. Volgens FNV ligt het loonbod van de werkgevers op gemiddeld 5 procent over een periode van twaalf maanden.

De werkgevers, verenigd in de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT), hadden een naar eigen zeggen stevig eindbod gedaan met een loonsverhoging van ruim 9 procent.

In de metaalsector is de afgelopen jaren vaker gestaakt. Het gaat nu om de kleinmetaalbranche. De cao die daarbij hoort, geldt voor meer dan 300 duizend werknemers bij bijvoorbeeld installatie-, carrosserie-, metaalbewerkings- en isolatiebedrijven en goud- en zilversmeden.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.