RDW: wachttijd voor keuringen daalt

RDW • Zowel op keuringslocaties als ‘aan huis’ zijn de doorlooptijden teruggelopen.
Redactie Redactie
foto:RDW

Klanten van de RDW kunnen vlotter een keuringsafspraak maken, meldt de RDW. Begin september lanceerde de Rijksdienst een aantal maatregelen om de opgelopen doorlooptijden terug te dringen. “Deze maatregelen hebben zichtbaar effect gehad” meldt RDW op haar website.

De doorlooptijden zijn onder meer gedaald door de flexibele inzet van medewerkers. Als het op de ene keuringslocatie rustig is en op de andere druk, kan een medewerker tijdelijk op die andere plek werken. Soms wordt klanten gevraagd hun voertuig bij een andere vestiging te laten keuren. Verder worden nieuwe medewerkers zo snel mogelijk ingezet en worden digitale importprocedures geoptimaliseerd.

De komende periode gaat RDW door met dergelijke acties en daarnaast worden ook nieuwe maatregelen genomen. “We blijven met de branche in gesprek en werken aan kortere doorlooptijden.”

Onder meer wegens de vertragingen bij de RDW maakten Bovag en RAI bezwaar tegen de verhoogde RDW-tarieven. Het ministerie besloot echter dat de RDW de prijzen toch mag verhogen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.