Alphabet neemt elektrische Streetscooter op in leaseaanbod

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dat meldt Alphabet. Vorige maand maakte Streetscooter bekend dat het dit jaar nog de productie verdubbelt tot 20 duizend auto’s. Daarmee wordt de verkoop aan externe partijen mogelijk.

De Streetscooter werd in 2013 geïntroduceerd en vormt een succesnummer voor Deutsche Post-DHL. Met de ontwikkeling en bouw van een volledig elektrische bestelauto gaf het bedrijf, tot ergernis van onder meer de top van het Volkswagen-concern, andere autofabrikanten het nakijken. 

Geen particuliere verkoop

De Streetscooters komen niet in de particuliere verkoop, stelt Alphabet. De leasemaatschappij speelt in op de trend dat grote steden emissievrijezones instellen en de binnensteden afsluiten voor zwaar verkeer, vertelt communicatiemanager Simon Corsel. “We verwachten dit jaar nog twee- tot driehonderd Streetscooters in de leasevloot op te nemen. Voor het onderhoud hebben een aantal van onze servicepartners mensen laten opleiden bij Streetscooter in Aken. Als er behoefte aan is breiden we dat servicenetwerk verder uit.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Reacties

 • F.G.L. Van Putten

  Geloven we dat echt “tot frustratie van o.a de VW top” bij 20000 stuks per jaar.
  Een concern wat meer dan 10 mio auto’s fabriceert en 200000 vracht-en bestelwagens vanwege een amateuristisch in elkaar gebakken vrachtwagentje zonder laadvermogen?DHL/Deutsche Post een klant waarvan ik weet dat er nauwelijks marge op te maken valt en dan groot investeren om er voor € 0 een paar te kunnen leveren met terugkoop verklaring etc!
  Laat me niet lachen!
  vanuit Muenchen een hartelijke groet aan de “groene elektro fantasten” !
  VP&P consult & projekt

Alphabet neemt elektrische Streetscooter op in leaseaanbod | Automotive Online

Alphabet neemt elektrische Streetscooter op in leaseaanbod

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dat meldt Alphabet. Vorige maand maakte Streetscooter bekend dat het dit jaar nog de productie verdubbelt tot 20 duizend auto’s. Daarmee wordt de verkoop aan externe partijen mogelijk.

De Streetscooter werd in 2013 geïntroduceerd en vormt een succesnummer voor Deutsche Post-DHL. Met de ontwikkeling en bouw van een volledig elektrische bestelauto gaf het bedrijf, tot ergernis van onder meer de top van het Volkswagen-concern, andere autofabrikanten het nakijken. 

Geen particuliere verkoop

De Streetscooters komen niet in de particuliere verkoop, stelt Alphabet. De leasemaatschappij speelt in op de trend dat grote steden emissievrijezones instellen en de binnensteden afsluiten voor zwaar verkeer, vertelt communicatiemanager Simon Corsel. “We verwachten dit jaar nog twee- tot driehonderd Streetscooters in de leasevloot op te nemen. Voor het onderhoud hebben een aantal van onze servicepartners mensen laten opleiden bij Streetscooter in Aken. Als er behoefte aan is breiden we dat servicenetwerk verder uit.”

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Reacties

 • F.G.L. Van Putten

  Geloven we dat echt “tot frustratie van o.a de VW top” bij 20000 stuks per jaar.
  Een concern wat meer dan 10 mio auto’s fabriceert en 200000 vracht-en bestelwagens vanwege een amateuristisch in elkaar gebakken vrachtwagentje zonder laadvermogen?DHL/Deutsche Post een klant waarvan ik weet dat er nauwelijks marge op te maken valt en dan groot investeren om er voor € 0 een paar te kunnen leveren met terugkoop verklaring etc!
  Laat me niet lachen!
  vanuit Muenchen een hartelijke groet aan de “groene elektro fantasten” !
  VP&P consult & projekt