Recycling-afdeling Stellantis groeide in 2023 met 18 procent

Stellantis • Business unit Circular Economy moet belangrijk bijdragen aan de verduurzaming van het concern.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Illustratie: Shutterstock

De verkoop van de Stellantis business unit Circular Economy is in 2023 met 18 procent gegroeid. Volgens het autoconcern dekt het totale portfolio van duurzame onderdelen nu 15,2 procent van de aftersalesbehoeften van klanten.

De recyclingdivisie Stellantis Circular Economy hanteert de 4R-strategie, wat staat voor 4R reviseren, repareren, hergebruiken en recyclen. De groei in 2023 werd bereikt door een verkoopstijging van 14 procent voor gereviseerde onderdelen en 63 procent voor hergebruikte onderdelen. Het label Sustainera voor gereviseerde onderdelen werd uitgebreid naar 38 productgroepen.

Lees hier het interview met Alison Jones, directeur duurzaamheid bij Stellantis.

In 2024 wil Circular Economy verder groeien door een verdere uitbreiding van het aantal gereviseerde onderdelen, de start van een aanbod B-Parts (gebruikte onderdelen) in Noord-Amerika en de afronding van joint venture met Orano voor recycling van accu’s.

Circular Economy is een van de zeven business units van Stellantis, die vallen onder het strategisch plan Dare Forward 2030. De recyclingdivisie moet een belangrijke bijdrage leveren aan het doel van Stellantis om rond 2038 CO2-neutraal te produceren.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Recycling-afdeling Stellantis groeide in 2023 met 18 procent | Automotive Online

Recycling-afdeling Stellantis groeide in 2023 met 18 procent

Stellantis • Business unit Circular Economy moet belangrijk bijdragen aan de verduurzaming van het concern.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Illustratie: Shutterstock

De verkoop van de Stellantis business unit Circular Economy is in 2023 met 18 procent gegroeid. Volgens het autoconcern dekt het totale portfolio van duurzame onderdelen nu 15,2 procent van de aftersalesbehoeften van klanten.

De recyclingdivisie Stellantis Circular Economy hanteert de 4R-strategie, wat staat voor 4R reviseren, repareren, hergebruiken en recyclen. De groei in 2023 werd bereikt door een verkoopstijging van 14 procent voor gereviseerde onderdelen en 63 procent voor hergebruikte onderdelen. Het label Sustainera voor gereviseerde onderdelen werd uitgebreid naar 38 productgroepen.

Lees hier het interview met Alison Jones, directeur duurzaamheid bij Stellantis.

In 2024 wil Circular Economy verder groeien door een verdere uitbreiding van het aantal gereviseerde onderdelen, de start van een aanbod B-Parts (gebruikte onderdelen) in Noord-Amerika en de afronding van joint venture met Orano voor recycling van accu’s.

Circular Economy is een van de zeven business units van Stellantis, die vallen onder het strategisch plan Dare Forward 2030. De recyclingdivisie moet een belangrijke bijdrage leveren aan het doel van Stellantis om rond 2038 CO2-neutraal te produceren.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.