LKQ Fource: De kracht van het collectief

Oliebollenspecial • LKQ heeft meerdere concepten waaronder Vakgarage, AutoFirst, Moobi en Grip Expert en het nieuw te introduceren concept AutoGlobe.
Redactie Redactie
(foto: Marcel Cazemier)

De wereld van de autobedrijven, merkdealer en universelen, verandert momenteel snel. De behoefte om bij een groter collectief te behoren, wordt steeds groter. Zelfs noodzakelijk. “Vandaar dat Vakgarage zich in april 2022 heeft aangesloten bij LKQ Fource, zodat iedere Vakgarage met vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien”, aldus Vishal Durgaram.

De markt wordt steeds complexer met de nieuwe EV’s en met alle vernuftige rijhulpsystemen en multimedia. Je krijgt te maken met autodata, kalibratie van technisch complexe systemen en aansluitend prijzig equipment. Hoe gaat het autobedrijf die transitie maken? Wat ga je doen met al die data? Zonder hulp van een grotere organisatie zal het veel autobedrijven niet lukken. Daarnaast hebben merkdealers te maken met een herwaardering van hun relatie met de fabrikant, vanwege het nieuwe agentuurmodel. De fabrikant gaat rechtstreeks zakendoen met de eindgebruiker, waarbij het autobedrijf zijn bakens zal moeten verzetten. Weer (auto)ondernemer worden.”

Niet merkgebonden

“Nieuwe merken weten de consument ook steeds beter te bereiken. Er vindt een herwaardering van de markt plaats. Het bezit van een auto wordt vervangen door een mobiliteitsbehoefte. En wat kosten energie, enzovoort? Het dwingt om anders om te gaan met zaken en zonder de kracht van een collectief is het niet te doen. Vandaar dat concepten de markt bedienen. Vakgarage vult alle behoeften rondom de auto in: financiering, leasing, aanschaf en onderhoud. Alles wat je van een autobedrijf kunt verwachten en bovendien niet merkgebonden. Als Vakgarage word je geholpen de omslag te verwezenlijken. Het is een win-win situatie “, aldus een enthousiaste Vishal Durgaram. Hij is sinds de overname van Vakgarage in april 2022 door LKQ Fource, betrokken bij de strategie voor alle LKQ-concepten waaronder Vakgarage, AutoFirst, Moobi en Grip Expert en het nieuw te introduceren concept AutoGlobe.

Concepten zijn onontbeerlijk

“Naast de Vakgarage-keten hebben we nog het AutoFirst-concept in huis. Het is het snelst groeiende concept van Nederland. Daarnaast hebben we nog zogenaamde deelconcepten, Moobi en Grip Expert. Moobi richt zich op elektrische aandrijflijn van de 100 procent EV’s en hybride technieken. Dat gaat heel goed, we zijn in Nederland de 1 miljoen hybride auto’s gepasseerd. Gripp Expert is de nieuwe autobandenpartner. Bandenkennis is belangrijk, welke band onder welke auto en waarom. Maar het concept richt zich ook op het onderstel en het remsysteem, alsook aanverwante hulpsystemen”, aldus Vishal Durgaram, die afsluit met: “In 2024 gaan we het AutoGlobe-concept introduceren, dat zich specifiek richt op grote dealerholdings. Hun belangen zijn nou eenmaal anders: wel panden, wel monteurs, maar ze raken dealercontracten kwijt. Ook daar is er de behoefte om samen sterker te worden door middel van een concept. Veel ontwikkelingen, waarbij we de toekomst met evenveel vertrouwen tegemoet kunnen zien.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

LKQ Fource: De kracht van het collectief | Automotive Online

LKQ Fource: De kracht van het collectief

Oliebollenspecial • LKQ heeft meerdere concepten waaronder Vakgarage, AutoFirst, Moobi en Grip Expert en het nieuw te introduceren concept AutoGlobe.
Redactie Redactie
(foto: Marcel Cazemier)

De wereld van de autobedrijven, merkdealer en universelen, verandert momenteel snel. De behoefte om bij een groter collectief te behoren, wordt steeds groter. Zelfs noodzakelijk. “Vandaar dat Vakgarage zich in april 2022 heeft aangesloten bij LKQ Fource, zodat iedere Vakgarage met vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien”, aldus Vishal Durgaram.

De markt wordt steeds complexer met de nieuwe EV’s en met alle vernuftige rijhulpsystemen en multimedia. Je krijgt te maken met autodata, kalibratie van technisch complexe systemen en aansluitend prijzig equipment. Hoe gaat het autobedrijf die transitie maken? Wat ga je doen met al die data? Zonder hulp van een grotere organisatie zal het veel autobedrijven niet lukken. Daarnaast hebben merkdealers te maken met een herwaardering van hun relatie met de fabrikant, vanwege het nieuwe agentuurmodel. De fabrikant gaat rechtstreeks zakendoen met de eindgebruiker, waarbij het autobedrijf zijn bakens zal moeten verzetten. Weer (auto)ondernemer worden.”

Niet merkgebonden

“Nieuwe merken weten de consument ook steeds beter te bereiken. Er vindt een herwaardering van de markt plaats. Het bezit van een auto wordt vervangen door een mobiliteitsbehoefte. En wat kosten energie, enzovoort? Het dwingt om anders om te gaan met zaken en zonder de kracht van een collectief is het niet te doen. Vandaar dat concepten de markt bedienen. Vakgarage vult alle behoeften rondom de auto in: financiering, leasing, aanschaf en onderhoud. Alles wat je van een autobedrijf kunt verwachten en bovendien niet merkgebonden. Als Vakgarage word je geholpen de omslag te verwezenlijken. Het is een win-win situatie “, aldus een enthousiaste Vishal Durgaram. Hij is sinds de overname van Vakgarage in april 2022 door LKQ Fource, betrokken bij de strategie voor alle LKQ-concepten waaronder Vakgarage, AutoFirst, Moobi en Grip Expert en het nieuw te introduceren concept AutoGlobe.

Concepten zijn onontbeerlijk

“Naast de Vakgarage-keten hebben we nog het AutoFirst-concept in huis. Het is het snelst groeiende concept van Nederland. Daarnaast hebben we nog zogenaamde deelconcepten, Moobi en Grip Expert. Moobi richt zich op elektrische aandrijflijn van de 100 procent EV’s en hybride technieken. Dat gaat heel goed, we zijn in Nederland de 1 miljoen hybride auto’s gepasseerd. Gripp Expert is de nieuwe autobandenpartner. Bandenkennis is belangrijk, welke band onder welke auto en waarom. Maar het concept richt zich ook op het onderstel en het remsysteem, alsook aanverwante hulpsystemen”, aldus Vishal Durgaram, die afsluit met: “In 2024 gaan we het AutoGlobe-concept introduceren, dat zich specifiek richt op grote dealerholdings. Hun belangen zijn nou eenmaal anders: wel panden, wel monteurs, maar ze raken dealercontracten kwijt. Ook daar is er de behoefte om samen sterker te worden door middel van een concept. Veel ontwikkelingen, waarbij we de toekomst met evenveel vertrouwen tegemoet kunnen zien.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.