Alphabet komt met app voor CO2-rapportage

Alphabet • Bedrijven kunnen met de app voldoen aan de komende Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM).
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Aphabet

Alphabet biedt klanten een nieuwe app aan: de Carbon Tracker. Met die app kunnen gebruikers eenvoudig hun zakelijke ritten registreren en de CO2-uitstoot inzichtelijk maken. Dat meldt Alphabet, de lease- en verhuurtak van BMW Financial Services.

Medewerkers registeren in de app alle woon-werk verkeer, zakelijke ritten en thuiswerkdagen. Dat kan handmatig of volledig geautomatiseerd, inclusief herkenning van de vervoersvorm. De Carbon Tracker geeft inzicht in de CO2-footprint van de gebruiker en berekent desgewenst ook de maandelijkse reiskosten- en thuiswerkvergoedingen. Alphabet speelt met de app in op de komende Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM). De WPM gaat (na diverse malen uitgesteld te zijn) per 1 januari volgend jaar in voor bedrijven met meer dan 100 werknemers. Vanaf 1 juli 2024 vindt handhaving plaats.

Lees verder op Fleet & Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.