Producent Streetscooter failliet; productie gaat voorlopig door

Streetscooter • Gebrek aan onderdelen wordt opgegeven als belangrijkste reden voor het faillissement.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Streetscooter
Foto: Streetscooter

Het Duitse bedrijf B-On, dat onder meer de fabrikant is van de elektrische Streetscooter bestelwagens, is door de rechtbank in Aken failliet verklaard. Dat meldt B-On.

B-On noemt problemen in de toeleverantie van onderdelen als oorzaak van het faillissement. Daardoor konden orders niet worden uitgeleverd en ontstonden de financiële problemen.  Er zouden wel genoeg orders zijn, enkele duizenden.

De productie van de Streetscooters, die plaatsvindt in Düren, gaat voorlopig door. Er wordt gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart, meldt curator Dirk Wegener van bureau DHPG. Bij B-On werken 248 mensen, waarvan 70 op kantoor in Aken en 170 in de productie van de Streetscooter in Düren.

De Streetscooter was in 2016 een van de eerste elektrische bestelwagens op de markt. Het model werd door Deutsche Post/DHL ontwikkeld en is ook in Nederland een bekende verschijning als voertuig van DHL. Begin 2020 kondigde Deutsche Post aan de productie te stoppen. Ruim een jaar later besloot men toch door te gaan omdat ‘er geen alternatieven voor Deutsche Post te koop waren’. In oktober 2021 volgde verkoop aan Odin Automotive, dat later B-On werd. Vorige jaar hoopte B-On nog de verkoop te vertienvoudigen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Producent Streetscooter failliet; productie gaat voorlopig door | Automotive Online

Producent Streetscooter failliet; productie gaat voorlopig door

Streetscooter • Gebrek aan onderdelen wordt opgegeven als belangrijkste reden voor het faillissement.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Streetscooter
Foto: Streetscooter

Het Duitse bedrijf B-On, dat onder meer de fabrikant is van de elektrische Streetscooter bestelwagens, is door de rechtbank in Aken failliet verklaard. Dat meldt B-On.

B-On noemt problemen in de toeleverantie van onderdelen als oorzaak van het faillissement. Daardoor konden orders niet worden uitgeleverd en ontstonden de financiële problemen.  Er zouden wel genoeg orders zijn, enkele duizenden.

De productie van de Streetscooters, die plaatsvindt in Düren, gaat voorlopig door. Er wordt gezocht naar mogelijkheden voor een doorstart, meldt curator Dirk Wegener van bureau DHPG. Bij B-On werken 248 mensen, waarvan 70 op kantoor in Aken en 170 in de productie van de Streetscooter in Düren.

De Streetscooter was in 2016 een van de eerste elektrische bestelwagens op de markt. Het model werd door Deutsche Post/DHL ontwikkeld en is ook in Nederland een bekende verschijning als voertuig van DHL. Begin 2020 kondigde Deutsche Post aan de productie te stoppen. Ruim een jaar later besloot men toch door te gaan omdat ‘er geen alternatieven voor Deutsche Post te koop waren’. In oktober 2021 volgde verkoop aan Odin Automotive, dat later B-On werd. Vorige jaar hoopte B-On nog de verkoop te vertienvoudigen.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.