Alphabet ziet wagenpark groeien naar 720 duizend auto’s

Alphabet • Het aantal hybride en vol-elektrische auto’s in de Alphabet-vloot groeide afgelopen jaar met 38 procent vergeleken met 2022.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Een EV van BMW in het centrum van Londen.
(Foto: Shutterstock)

Alphabet heeft in 2023 het wagenpark weten uit te breiden naar meer dan 720 duizend voertuigen. Het aantal nieuwe leasecontracten groeide met 16 procent naar 203 duizend voertuigen. Deze groei werd vooral aangejaagd door de toename in het aantal batterij-elektrische leaseauto’s met 78 procent. Dit meldt de leasemaatschappij in een verklaring.

Het aantal hybride en vol-elektrische auto’s in de Alphabet-vloot groeide afgelopen jaar met 38 procent vergeleken met 2022. 20 procent van de nieuwe leasecontracten vorig jaar was een BEV. Geëlektrificeerde auto’s (hybride en BEV) maken nu bijna 30 procent uit van de totale vloot, laat Alphabet weten.

Ook in 2024 zet de groei van elektrisch rijden door, meldt de leasemaatschappij. In januari en februari was 42 procent van alle nieuwe leasecontracten voor een hybride of elektrische auto. Dit zijn ongeveer 100 duizend auto’s van het totale voertuigportfolio. “Dit jaar verwachten we een aanzienlijke groei in het aantal nieuwe leasecontracten en in het bijzonder in het aantal nieuwe leasecontracten voor elektrische auto’s,” meldt ceo Markus Deusing.

Het bedrijf introduceerde recent de Carbon Tracker om voor alle zakelijke en woon-werk ritten de CO2-uitstoot inzichtelijk te maken. Ook besloot het bedrijf te stoppen met de verkoop van occasions aan consumenten.

Alphabet fuseerde in 2021 met BMW Financial Services. Het fusiebedrijf staat op plek 4 in de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60. Bestel hier de uitgave.
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Alphabet ziet wagenpark groeien naar 720 duizend auto’s | Automotive Online

Alphabet ziet wagenpark groeien naar 720 duizend auto’s

Alphabet • Het aantal hybride en vol-elektrische auto’s in de Alphabet-vloot groeide afgelopen jaar met 38 procent vergeleken met 2022.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
Een EV van BMW in het centrum van Londen.
(Foto: Shutterstock)

Alphabet heeft in 2023 het wagenpark weten uit te breiden naar meer dan 720 duizend voertuigen. Het aantal nieuwe leasecontracten groeide met 16 procent naar 203 duizend voertuigen. Deze groei werd vooral aangejaagd door de toename in het aantal batterij-elektrische leaseauto’s met 78 procent. Dit meldt de leasemaatschappij in een verklaring.

Het aantal hybride en vol-elektrische auto’s in de Alphabet-vloot groeide afgelopen jaar met 38 procent vergeleken met 2022. 20 procent van de nieuwe leasecontracten vorig jaar was een BEV. Geëlektrificeerde auto’s (hybride en BEV) maken nu bijna 30 procent uit van de totale vloot, laat Alphabet weten.

Ook in 2024 zet de groei van elektrisch rijden door, meldt de leasemaatschappij. In januari en februari was 42 procent van alle nieuwe leasecontracten voor een hybride of elektrische auto. Dit zijn ongeveer 100 duizend auto’s van het totale voertuigportfolio. “Dit jaar verwachten we een aanzienlijke groei in het aantal nieuwe leasecontracten en in het bijzonder in het aantal nieuwe leasecontracten voor elektrische auto’s,” meldt ceo Markus Deusing.

Het bedrijf introduceerde recent de Carbon Tracker om voor alle zakelijke en woon-werk ritten de CO2-uitstoot inzichtelijk te maken. Ook besloot het bedrijf te stoppen met de verkoop van occasions aan consumenten.

Alphabet fuseerde in 2021 met BMW Financial Services. Het fusiebedrijf staat op plek 4 in de nieuwe Automotive Leasemaatschappij Top 60. Bestel hier de uitgave.
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.