‘Renault overweegt verkoop deel Nissan-belang’

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Renault investeert fors in EV's. (Foto: Renault)

Fabrikant Renault overweegt een deel van zijn belang in Nissan te verkopen. De fondsen die daardoor vrijkomen, worden geïnvesteerd in de elektrificering van het merk. Dat meldt persbureau Bloomberg. Renault wil in 2030 alleen nog elektrische auto’s verkopen in Europa.

Renault bezit 43 procent van de aandelen in Nissan, dat momenteel een beurswaarde heeft van ongeveer 15 miljard euro. De Japanse fabrikant, die al jaren vindt dat het te weinig zeggenschap heeft binnen de alliantie, zou een deel van de aandelen willen inkopen. Renault praat ook met andere mogelijke investeerders, zoals Geely. Geely is onder meer eigenaar van Volvo en bezit de helft van de aandelen in Smart.

Eerder werd bekend dat Renault ook de mogelijkheid onderzoekt om de EV-divisie te verzelfstandigen en naar de beurs te brengen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.