Fastned bouwt laadstation in VK, samen met Tesla

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Fastned

Snellaadbedrijf Fastned bouwt samen met Tesla en energiemaatschappij Pivot Power een snellaadstation in Oxford. Daar komen in totaal 26 snelladers (14 Fastned, 12 Tesla). Het wordt één van Europa’s krachtigste oplaadlocaties voor elektrische voertuigen, schrijft Fastned, dat vorig jaar meerdere internationale tenders won.

Pivot Power levert een vermogen van 10 MW aan hernieuwbare energie en batterij opslag aan de hub, die eind dit jaar moet openen. Hierdoor kunnen er tegelijkertijd 14 voertuigen met 300kW laden.

Elektrische rijders in het Verenigd Koninkrijk hebben nog steeds te maken met een zeer beperkte oplaadinfrastructuur, stelt Fastned. “Deze hub zal bijdragen aan de laadinfrastructuur voor alle elektrische rijders. Dit is vooral relevant vanwege het groeiende aantal volledig elektrische voertuigen op de Britse wegen. Het aandeel volledig elektrische voertuigen onder alle nieuw geregistreerde auto’s in het Verenigd Koninkrijk neemt snel toe en is gegroeid van 1,7 procent in 2019 naar 6,6 procent in 2020”, aldus Fastned.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Fastned bouwt laadstation in VK, samen met Tesla | Automotive Online

Fastned bouwt laadstation in VK, samen met Tesla

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Fastned

Snellaadbedrijf Fastned bouwt samen met Tesla en energiemaatschappij Pivot Power een snellaadstation in Oxford. Daar komen in totaal 26 snelladers (14 Fastned, 12 Tesla). Het wordt één van Europa’s krachtigste oplaadlocaties voor elektrische voertuigen, schrijft Fastned, dat vorig jaar meerdere internationale tenders won.

Pivot Power levert een vermogen van 10 MW aan hernieuwbare energie en batterij opslag aan de hub, die eind dit jaar moet openen. Hierdoor kunnen er tegelijkertijd 14 voertuigen met 300kW laden.

Elektrische rijders in het Verenigd Koninkrijk hebben nog steeds te maken met een zeer beperkte oplaadinfrastructuur, stelt Fastned. “Deze hub zal bijdragen aan de laadinfrastructuur voor alle elektrische rijders. Dit is vooral relevant vanwege het groeiende aantal volledig elektrische voertuigen op de Britse wegen. Het aandeel volledig elektrische voertuigen onder alle nieuw geregistreerde auto’s in het Verenigd Koninkrijk neemt snel toe en is gegroeid van 1,7 procent in 2019 naar 6,6 procent in 2020”, aldus Fastned.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.