Berlijnse Tesla-fabriek heeft weer stroom

Tesla •
Aanvankelijk vermoedde Tesla dat het herstel nog tot het einde van deze week zou duren.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Tesla fabriek Berlijn
De Tesla-fabriek in Grünheide bij Berlijn. (Foto: Tesla) (Foto: Tesla)

De Tesla-fabriek in Berlijn is weer aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Dat meldt netwerkbeheerder E.dis, die een week aan het herstel van het stroomnetwerk heeft gewerkt.

Aanvankelijk vermoedde Tesla dat het herstel nog tot het einde van de week zou duren, maar de werkzaamheden zijn nu al afgerond. Medewerkers van E.dis hebben ‘dag en nacht doorgewerkt’ aan het herstel van het stroomnet.

De aanval op het elektriciteitsnetwerk bij de fabriek werd door een linksextremistische groep opgeëist. De organisatie beschuldigde Tesla er in het verleden van niet groen, ecologisch en sociaal te zijn.

Bos kappen

Vorige week werd een elektriciteitsmast in de buurt van de fabriek in brand gestoken. Tesla stelt dat de brand het bedrijf honderden miljoen euro’s heeft gekost. Bij de Duitse fabriek werken zo’n 12.500 mensen en die produceren ongeveer duizend auto’s per dag. Naast de fabriek wil het autoconcern een goederenstation, magazijnen en een kinderopvanglocatie bouwen. Ruim 100 hectare aan bos moet daarom worden gekapt. Milieuactivisten demonstreerden afgelopen weekend tegen de uitbreidingsplannen. Ook wordt een deel van het bos al enige tijd bezet door activisten.

Berlijnse Tesla-fabriek heeft weer stroom | Automotive Online

Berlijnse Tesla-fabriek heeft weer stroom

Tesla •
Aanvankelijk vermoedde Tesla dat het herstel nog tot het einde van deze week zou duren.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Tesla fabriek Berlijn
De Tesla-fabriek in Grünheide bij Berlijn. (Foto: Tesla) (Foto: Tesla)

De Tesla-fabriek in Berlijn is weer aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Dat meldt netwerkbeheerder E.dis, die een week aan het herstel van het stroomnetwerk heeft gewerkt.

Aanvankelijk vermoedde Tesla dat het herstel nog tot het einde van de week zou duren, maar de werkzaamheden zijn nu al afgerond. Medewerkers van E.dis hebben ‘dag en nacht doorgewerkt’ aan het herstel van het stroomnet.

De aanval op het elektriciteitsnetwerk bij de fabriek werd door een linksextremistische groep opgeëist. De organisatie beschuldigde Tesla er in het verleden van niet groen, ecologisch en sociaal te zijn.

Bos kappen

Vorige week werd een elektriciteitsmast in de buurt van de fabriek in brand gestoken. Tesla stelt dat de brand het bedrijf honderden miljoen euro’s heeft gekost. Bij de Duitse fabriek werken zo’n 12.500 mensen en die produceren ongeveer duizend auto’s per dag. Naast de fabriek wil het autoconcern een goederenstation, magazijnen en een kinderopvanglocatie bouwen. Ruim 100 hectare aan bos moet daarom worden gekapt. Milieuactivisten demonstreerden afgelopen weekend tegen de uitbreidingsplannen. Ook wordt een deel van het bos al enige tijd bezet door activisten.