Tesla schrapt nog eens honderden banen in Californië

Tesla • Tesla kampt met een wereldwijd dalende vraag naar elektrische auto’s.
Redactie Redactie
(foto: Tesla)

Tesla is van plan nog eens 601 banen te schrappen in Californië. De nieuwe ontslagronde zal gevolgen hebben voor werknemers in de Tesla-fabrieken in Palo Alto en Fremont. Dit meldt ANP op basis van een bericht van Tesla aan de deelstaatregering van Californië.

Topman Elon Musk liet in april al weten dat Tesla wereldwijd meer dan 10 procent van de banen gaat schrappen om kosten te besparen. Bij het bedrijf werken ongeveer 140 duizend mensen.

Tesla kampt met een wereldwijd dalende vraag naar elektrische auto’s. Vooral in China ondervindt het bedrijf hevige prijsconcurrentie. Mede hierdoor beleefde de automaker het afgelopen kwartaal zijn slechtste kwartaal in jaren.

Supercharger

Tesla heeft sindsdien verschillende ontslagrondes doorgevoerd. Zo kondigde Musk al aan bijna de gehele Supercharger-laadpalendivisie van zijn autoconcern op te heffen. Daarbij verloren circa vijfhonderd medewerkers hun baan. Later werd een deel van deze medewerkers weer teruggehaald.

Volgens betrokkenen wil Musk meer banen schrappen dan de aangekondigde 10 procent, waarbij het aantal kan oplopen tot 20 procent. Tesla zei vorige maand dat het meer dan 6 duizend mensen zou ontslaan in Californië en Texas, als onderdeel van de personeelsinkrimping.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Tesla schrapt nog eens honderden banen in Californië | Automotive Online

Tesla schrapt nog eens honderden banen in Californië

Tesla • Tesla kampt met een wereldwijd dalende vraag naar elektrische auto’s.
Redactie Redactie
(foto: Tesla)

Tesla is van plan nog eens 601 banen te schrappen in Californië. De nieuwe ontslagronde zal gevolgen hebben voor werknemers in de Tesla-fabrieken in Palo Alto en Fremont. Dit meldt ANP op basis van een bericht van Tesla aan de deelstaatregering van Californië.

Topman Elon Musk liet in april al weten dat Tesla wereldwijd meer dan 10 procent van de banen gaat schrappen om kosten te besparen. Bij het bedrijf werken ongeveer 140 duizend mensen.

Tesla kampt met een wereldwijd dalende vraag naar elektrische auto’s. Vooral in China ondervindt het bedrijf hevige prijsconcurrentie. Mede hierdoor beleefde de automaker het afgelopen kwartaal zijn slechtste kwartaal in jaren.

Supercharger

Tesla heeft sindsdien verschillende ontslagrondes doorgevoerd. Zo kondigde Musk al aan bijna de gehele Supercharger-laadpalendivisie van zijn autoconcern op te heffen. Daarbij verloren circa vijfhonderd medewerkers hun baan. Later werd een deel van deze medewerkers weer teruggehaald.

Volgens betrokkenen wil Musk meer banen schrappen dan de aangekondigde 10 procent, waarbij het aantal kan oplopen tot 20 procent. Tesla zei vorige maand dat het meer dan 6 duizend mensen zou ontslaan in Californië en Texas, als onderdeel van de personeelsinkrimping.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.