Activisten dreigen met acties tegen uitbreiding Tesla-fabriek

Tesla • Op zaterdag hielden meer dan duizend milieuactivisten al een mars tegen de fabriek.
Robert L. Smid Robert L. Smid
De Tesla-fabriek in het Duitse Grünheide. (Foto: Shutterstock)

Verschillende activistische groeperingen waarschuwen voor nieuwe protestacties tegen de uitbreiding van de fabriek van Tesla bij Berlijn. Dat meldt ANP.

De actiegroep ‘Tesla den Hahn abdrehen’, verwijzend naar het enorme waterverbruik van de fabrikant van elektrische auto’s, laat weten donderdag aanwezig te zijn bij de lokale raadsvergadering in Grünheide over de groeiplannen van Tesla. Als de raad besluit het terrein fors uit te breiden, komen er nieuwe acties, zegt een woordvoerster.

Op zaterdag hielden meer dan duizend milieuactivisten al een mars tegen de fabriek. Ook probeerden activisten op vrijdag de Tesla-fabriek binnen te dringen. Bij deze protestactie werd ook vuurwerk afgestoken.

Het fabrieksterrein van Tesla in Grünheide is 300 hectare groot, maar het door Elon Musk geleide bedrijf wil daar 170 hectare aan toevoegen. Die ruimte is onder meer nodig voor een treinstation voor goederenaanvoer, opslaghallen en een opvang voor kinderen van werknemers.

Waterbeschermingsgebied

Ongeveer 12 duizend mensen werken bij de zogenoemde ‘gigafactory’ in Grünheide, die deels gelegen is in een waterbeschermingsgebied en sinds februari het middelpunt is geweest van milieuprotesten. De demonstranten vinden dat Tesla te weinig rekening houdt met de belangen van de lokale bewoners. Bij de uitbreiding van de fabriek zou onder meer een stuk bos verdwijnen. De actievoerders vrezen ook voor waterverontreiniging.

Begin maart werd een hoogspanningsmast in brand gestoken bij de fabriek. Een week later bezocht Musk de fabriek en noemde hij de brandstichters eco-terroristen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Activisten dreigen met acties tegen uitbreiding Tesla-fabriek | Automotive Online

Activisten dreigen met acties tegen uitbreiding Tesla-fabriek

Tesla • Op zaterdag hielden meer dan duizend milieuactivisten al een mars tegen de fabriek.
Robert L. Smid Robert L. Smid
De Tesla-fabriek in het Duitse Grünheide. (Foto: Shutterstock)

Verschillende activistische groeperingen waarschuwen voor nieuwe protestacties tegen de uitbreiding van de fabriek van Tesla bij Berlijn. Dat meldt ANP.

De actiegroep ‘Tesla den Hahn abdrehen’, verwijzend naar het enorme waterverbruik van de fabrikant van elektrische auto’s, laat weten donderdag aanwezig te zijn bij de lokale raadsvergadering in Grünheide over de groeiplannen van Tesla. Als de raad besluit het terrein fors uit te breiden, komen er nieuwe acties, zegt een woordvoerster.

Op zaterdag hielden meer dan duizend milieuactivisten al een mars tegen de fabriek. Ook probeerden activisten op vrijdag de Tesla-fabriek binnen te dringen. Bij deze protestactie werd ook vuurwerk afgestoken.

Het fabrieksterrein van Tesla in Grünheide is 300 hectare groot, maar het door Elon Musk geleide bedrijf wil daar 170 hectare aan toevoegen. Die ruimte is onder meer nodig voor een treinstation voor goederenaanvoer, opslaghallen en een opvang voor kinderen van werknemers.

Waterbeschermingsgebied

Ongeveer 12 duizend mensen werken bij de zogenoemde ‘gigafactory’ in Grünheide, die deels gelegen is in een waterbeschermingsgebied en sinds februari het middelpunt is geweest van milieuprotesten. De demonstranten vinden dat Tesla te weinig rekening houdt met de belangen van de lokale bewoners. Bij de uitbreiding van de fabriek zou onder meer een stuk bos verdwijnen. De actievoerders vrezen ook voor waterverontreiniging.

Begin maart werd een hoogspanningsmast in brand gestoken bij de fabriek. Een week later bezocht Musk de fabriek en noemde hij de brandstichters eco-terroristen.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.