Autec-VLT neemt VLT over

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
De productie van VLT vindt plaats in Etten-Leur. (Foto: VLT)

Producent en ontwikkelaar van testapparatuur Van Leeuwen Test Systems uit Etten-Leur is door oprichter Cornelis van Leeuwen verkocht aan zijn zoon. Theo van Leeuwen wordt hiermee naast dga van equipmentleverancier Autec-Vlt ook dga van Van Leeuwen Test Systems. 

Van Leeuwen Test Systems uit Etten-Leur produceert en ontwikkelt testsystemen voor de personenauto- en trucksector. Naast het Nederlandse hoofdkantoor en de productielocatie in Etten-Leur, heeft VLT vestigingen in België, Groot-Brittannië, Maleisië, Singapore en Dubai. Van Leeuwen Test Systems  produceert onder meer ondersteltestsystemen en emissiemeetapparatuur. Deze equipment wordt onder andere gebruikt voor het periodiek keuren van personen- en vrachtauto’s.Lees hier het verslag van het fabrieksbezoek dat Automotive bracht aan VLT.

Scherpe geest

“Ik ben inmiddels 84 jaar en ondanks dat de geest scherp is, is het ook een keer tijd om na ruim zestig jaar gepassioneerd ondernemerschap (de onderneming werd op acht februari 1958 opgericht, red) de lang uitgestelde stap opzij te zetten”, zegt Cornelis van Leeuwen. “We hebben de overdracht lang voorbereid, want voor klanten en medewerkers, moet een dergelijke overdracht rimpelloos verlopen. Omdat de onderneming in de familie blijft, was de tijd dat zo’n proces vergt, echter geen probleem.”

Volgens de nieuwe eigenaar Theo van Leeuwen gaat VLT een nieuwe fase in. “Door de internationale ontwikkelingen op het gebied van de apk en de connected car, gaat er een hoop veranderen. Daar hebben we met R&D al flinke stappen gezet. Het is nu aan het VLT-team om dit verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Daarnaast is voor de middellange termijn de ontwikkeling van emissiemeetapparatuur nog een uitdaging die we graag aangaan.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Autec-VLT neemt VLT over | Automotive Online

Autec-VLT neemt VLT over

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
De productie van VLT vindt plaats in Etten-Leur. (Foto: VLT)

Producent en ontwikkelaar van testapparatuur Van Leeuwen Test Systems uit Etten-Leur is door oprichter Cornelis van Leeuwen verkocht aan zijn zoon. Theo van Leeuwen wordt hiermee naast dga van equipmentleverancier Autec-Vlt ook dga van Van Leeuwen Test Systems. 

Van Leeuwen Test Systems uit Etten-Leur produceert en ontwikkelt testsystemen voor de personenauto- en trucksector. Naast het Nederlandse hoofdkantoor en de productielocatie in Etten-Leur, heeft VLT vestigingen in België, Groot-Brittannië, Maleisië, Singapore en Dubai. Van Leeuwen Test Systems  produceert onder meer ondersteltestsystemen en emissiemeetapparatuur. Deze equipment wordt onder andere gebruikt voor het periodiek keuren van personen- en vrachtauto’s.Lees hier het verslag van het fabrieksbezoek dat Automotive bracht aan VLT.

Scherpe geest

“Ik ben inmiddels 84 jaar en ondanks dat de geest scherp is, is het ook een keer tijd om na ruim zestig jaar gepassioneerd ondernemerschap (de onderneming werd op acht februari 1958 opgericht, red) de lang uitgestelde stap opzij te zetten”, zegt Cornelis van Leeuwen. “We hebben de overdracht lang voorbereid, want voor klanten en medewerkers, moet een dergelijke overdracht rimpelloos verlopen. Omdat de onderneming in de familie blijft, was de tijd dat zo’n proces vergt, echter geen probleem.”

Volgens de nieuwe eigenaar Theo van Leeuwen gaat VLT een nieuwe fase in. “Door de internationale ontwikkelingen op het gebied van de apk en de connected car, gaat er een hoop veranderen. Daar hebben we met R&D al flinke stappen gezet. Het is nu aan het VLT-team om dit verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Daarnaast is voor de middellange termijn de ontwikkeling van emissiemeetapparatuur nog een uitdaging die we graag aangaan.”

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.