De autoverzekering afsluiten: waarom doe je dit eigenlijk?

Brand story • Wil je een autoverzekering afsluiten, maar heb je je nog nooit in de wereld van verzekeringen gedompeld? Het is niet altijd eenvoudig om de verzekering te vinden die het beste bij je past.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: Univé

Iedere verzekering is immers anders en voordat je het weet, ben je niet voorzien van de juiste dekking. Vooral tijdens een ongeval kan dit grote problemen en torenhoge kosten opleveren. Maar hoe kun je de verzekering dan afsluiten? En waarom is het dan van belang dat je de juiste verzekering krijgt voor jouw nieuwe voertuig? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en alleen maar kunt profiteren van de verzekering die je in handen hebt. 

Aansprakelijkheid en de wettelijke verplichting

Een autoverzekering afsluiten is een verplicht onderdeel als je een nieuw voertuig aanschaft. Je moet namelijk een verzekering hebben om de weg op te gaan. Als er een controle plaatsvindt en je nog geen verzekering hebt, kan het een flinke boete geven. In het ergste geval raak je jouw rijbewijs kwijt of komen er juridische stappen bij kijken. Maar het hebben van een verzekering geeft ook veel voordelen. Denk aan de bescherming tegen aansprakelijkheid. Mocht je tegen iemand aanbotsen en schade geven, dan wordt deze schade op jou verhaald. De verzekering kan helpen om de kosten te dekken, zodat je jouw spaarrekening hier niet meer hoeft te plunderen. Deze dekking beschermt je tegen de financiële gevolgen van schade aan eigendommen van anderen, letsel of zelfs de juridische kosten die kunnen ontstaan als gevolg van een ongeval waarbij jij betrokken bent.

Niet meer zonder vervoer zitten

Een goede verzekering met pechhulp kan jou ook helpen in het geval van een ongeval. Jouw voertuig kan immers ook nog schade hebben. In het ergste geval kun je zelfs helemaal niet meer verder rijden. Als je dan pechhulp tot jouw beschikking hebt, wordt jouw voertuig direct naar een garage gebracht en kun jij vervangend vervoer krijgen. Jouw voertuig wordt in de tussentijd weer gerepareerd en je voorkomt dat je jouw dagelijkse activiteiten niet meer verder kunt uitvoeren. Zo houd je ook minder financiële stress over. Het niet kunnen uitvoeren van de werkzaamheden en de schade die je aan jouw voertuig hebt, zorgen immers voor meer stress dan nodig.

Een dekking die bij je past

Een autoverzekering heeft als grootste voordeel dat je hem helemaal aan kunt passen aan jouw situatie. Ieder voertuig is anders. Daarom moet je eerst de gegevens van jouw auto op een rij zetten. Deze heb je ook nodig voor jouw aanvraag. Je kijkt dan naar de dekking die je nodig hebt. Je kunt kiezen voor de basis, waarmee je de aansprakelijkheid geregeld hebt, maar ook verder uitbreiden om de schade aan jouw eigen voertuig te dekken. Met de aanvullende verzekeringsopties kun je nog meer verwachten en voorkom je dat je bij een ongeval voor hoge kosten komt te staan. Juist om deze redenen is het aan te raden om de verzekering direct af te sluiten. 

De autoverzekering afsluiten: waarom doe je dit eigenlijk? | Automotive Online

De autoverzekering afsluiten: waarom doe je dit eigenlijk?

Brand story • Wil je een autoverzekering afsluiten, maar heb je je nog nooit in de wereld van verzekeringen gedompeld? Het is niet altijd eenvoudig om de verzekering te vinden die het beste bij je past.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: Univé

Iedere verzekering is immers anders en voordat je het weet, ben je niet voorzien van de juiste dekking. Vooral tijdens een ongeval kan dit grote problemen en torenhoge kosten opleveren. Maar hoe kun je de verzekering dan afsluiten? En waarom is het dan van belang dat je de juiste verzekering krijgt voor jouw nieuwe voertuig? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en alleen maar kunt profiteren van de verzekering die je in handen hebt. 

Aansprakelijkheid en de wettelijke verplichting

Een autoverzekering afsluiten is een verplicht onderdeel als je een nieuw voertuig aanschaft. Je moet namelijk een verzekering hebben om de weg op te gaan. Als er een controle plaatsvindt en je nog geen verzekering hebt, kan het een flinke boete geven. In het ergste geval raak je jouw rijbewijs kwijt of komen er juridische stappen bij kijken. Maar het hebben van een verzekering geeft ook veel voordelen. Denk aan de bescherming tegen aansprakelijkheid. Mocht je tegen iemand aanbotsen en schade geven, dan wordt deze schade op jou verhaald. De verzekering kan helpen om de kosten te dekken, zodat je jouw spaarrekening hier niet meer hoeft te plunderen. Deze dekking beschermt je tegen de financiële gevolgen van schade aan eigendommen van anderen, letsel of zelfs de juridische kosten die kunnen ontstaan als gevolg van een ongeval waarbij jij betrokken bent.

Niet meer zonder vervoer zitten

Een goede verzekering met pechhulp kan jou ook helpen in het geval van een ongeval. Jouw voertuig kan immers ook nog schade hebben. In het ergste geval kun je zelfs helemaal niet meer verder rijden. Als je dan pechhulp tot jouw beschikking hebt, wordt jouw voertuig direct naar een garage gebracht en kun jij vervangend vervoer krijgen. Jouw voertuig wordt in de tussentijd weer gerepareerd en je voorkomt dat je jouw dagelijkse activiteiten niet meer verder kunt uitvoeren. Zo houd je ook minder financiële stress over. Het niet kunnen uitvoeren van de werkzaamheden en de schade die je aan jouw voertuig hebt, zorgen immers voor meer stress dan nodig.

Een dekking die bij je past

Een autoverzekering heeft als grootste voordeel dat je hem helemaal aan kunt passen aan jouw situatie. Ieder voertuig is anders. Daarom moet je eerst de gegevens van jouw auto op een rij zetten. Deze heb je ook nodig voor jouw aanvraag. Je kijkt dan naar de dekking die je nodig hebt. Je kunt kiezen voor de basis, waarmee je de aansprakelijkheid geregeld hebt, maar ook verder uitbreiden om de schade aan jouw eigen voertuig te dekken. Met de aanvullende verzekeringsopties kun je nog meer verwachten en voorkom je dat je bij een ongeval voor hoge kosten komt te staan. Juist om deze redenen is het aan te raden om de verzekering direct af te sluiten.