Winst Ferrari voor het eerst boven de één miljard euro

Ferrari • Ferrari leverde vorig jaar wereldwijd in totaal 13.663 sportwagens af.
Redactie Redactie
Ferrari
(Foto: Shutterstock)

Ferrari heeft in 2023 voor het eerst een nettowinst van meer dan 1 miljard euro geboekt. De Italiaanse sportwagenfabrikant werd vorig jaar geholpen door hogere verkopen van de dure modellen Purosangue, 296 GTB en SF90, zo heeft Ferrari in een persbericht bekendgemaakt.

De nettowinst van het beroemde luxemerk uit de stad Maranello (Noord-Italië) steeg met 34 procent tot ruim 1,2 miljard euro. De omzet nam met 17 procent omhoog tot 6 miljard euro toe. Ferrari leverde vorig jaar wereldwijd 13.663 sportwagens af, een toename van 442 auto’s vergeleken met een jaar eerder. Het goede jaar voor Ferrari tekende zich halverwege 2023 al af, het merk stelde toen zijn winstverwachting naar boven bij.

Met name in Noord-Amerika werden meer auto’s afgeleverd. In Europa en het Midden-Oosten namen de verschepingen licht toe. In China, Hongkong en Taiwan was een daling te zien.

Topman Benedetto Vigna spreekt van een ‘zeer succesvol jaar’. Hij ziet 2024 met vertrouwen tegemoet vanwege het ‘sterke orderboek van het bedrijf’. Ferrari wil in Q4 van 2025 de eerste volledig e-sportwagen presenteren.

Ook voor het Italiaanse luxemerk Lamborghini was 2023 een recordjaar. Het merk verkocht vorig jaar meer dan 10 duizend auto’s.

Munsterhuis Sportscars in Hengelo is medio 2023 officieel ‘Ferrari Authorised Bodyshop’ geworden. Volgens Tijmen Keizers, marketing manager bij Munsterhuis, moesten ze daar wel flink voor investeren. “Het gaat bij een premiummerk als Ferrari altijd over andere getallen dan bij automerken in lagere segmenten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Winst Ferrari voor het eerst boven de één miljard euro | Automotive Online

Winst Ferrari voor het eerst boven de één miljard euro

Ferrari • Ferrari leverde vorig jaar wereldwijd in totaal 13.663 sportwagens af.
Redactie Redactie
Ferrari
(Foto: Shutterstock)

Ferrari heeft in 2023 voor het eerst een nettowinst van meer dan 1 miljard euro geboekt. De Italiaanse sportwagenfabrikant werd vorig jaar geholpen door hogere verkopen van de dure modellen Purosangue, 296 GTB en SF90, zo heeft Ferrari in een persbericht bekendgemaakt.

De nettowinst van het beroemde luxemerk uit de stad Maranello (Noord-Italië) steeg met 34 procent tot ruim 1,2 miljard euro. De omzet nam met 17 procent omhoog tot 6 miljard euro toe. Ferrari leverde vorig jaar wereldwijd 13.663 sportwagens af, een toename van 442 auto’s vergeleken met een jaar eerder. Het goede jaar voor Ferrari tekende zich halverwege 2023 al af, het merk stelde toen zijn winstverwachting naar boven bij.

Met name in Noord-Amerika werden meer auto’s afgeleverd. In Europa en het Midden-Oosten namen de verschepingen licht toe. In China, Hongkong en Taiwan was een daling te zien.

Topman Benedetto Vigna spreekt van een ‘zeer succesvol jaar’. Hij ziet 2024 met vertrouwen tegemoet vanwege het ‘sterke orderboek van het bedrijf’. Ferrari wil in Q4 van 2025 de eerste volledig e-sportwagen presenteren.

Ook voor het Italiaanse luxemerk Lamborghini was 2023 een recordjaar. Het merk verkocht vorig jaar meer dan 10 duizend auto’s.

Munsterhuis Sportscars in Hengelo is medio 2023 officieel ‘Ferrari Authorised Bodyshop’ geworden. Volgens Tijmen Keizers, marketing manager bij Munsterhuis, moesten ze daar wel flink voor investeren. “Het gaat bij een premiummerk als Ferrari altijd over andere getallen dan bij automerken in lagere segmenten.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.