‘NMi certificeert roetdeeltjesteller VLT’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De VLT-E9700 roetdeeltjesteller van VLT. (Foto: VLT)

Het Nederlands Meetinstituut (NMi) heeft de VLT-E9700 roetdeeltjesteller van VLT gecertificeerd. Dat maakt de leverancier van testapparatuur vandaag bekend.

Het gebruik van een deeltjestester, waarmee het functioneren van een roetfilter wordt gecontroleerd, is in principe verplicht vanaf 2021. Dan moeten er wel voldoende systemen beschikbaar zijn om marktwerking mogelijk te maken. Naast de roetdeeltjesteller van VLT werd eerder de roetdeeltjesteller van TEN AEM gecertificeerd.De roetdeeltjesteller levert een prima businesscase op voor de autobranche.

De emissietester kan begin volgend jaar geleverd worden  Doordat de deeltjesteller is voorzien van RS232 en Bluetooth kan de tester tevens worden gekoppeld aan een pc. Op vakbeurs Autoprof in Gorinchem was de roetdeeltjesteller van diverse fabrikanten een publiekstrekker.

Het NMi geeft geen nadere toelichting over het certificeringstraject.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘NMi certificeert roetdeeltjesteller VLT’ | Automotive Online

‘NMi certificeert roetdeeltjesteller VLT’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De VLT-E9700 roetdeeltjesteller van VLT. (Foto: VLT)

Het Nederlands Meetinstituut (NMi) heeft de VLT-E9700 roetdeeltjesteller van VLT gecertificeerd. Dat maakt de leverancier van testapparatuur vandaag bekend.

Het gebruik van een deeltjestester, waarmee het functioneren van een roetfilter wordt gecontroleerd, is in principe verplicht vanaf 2021. Dan moeten er wel voldoende systemen beschikbaar zijn om marktwerking mogelijk te maken. Naast de roetdeeltjesteller van VLT werd eerder de roetdeeltjesteller van TEN AEM gecertificeerd.De roetdeeltjesteller levert een prima businesscase op voor de autobranche.

De emissietester kan begin volgend jaar geleverd worden  Doordat de deeltjesteller is voorzien van RS232 en Bluetooth kan de tester tevens worden gekoppeld aan een pc. Op vakbeurs Autoprof in Gorinchem was de roetdeeltjesteller van diverse fabrikanten een publiekstrekker.

Het NMi geeft geen nadere toelichting over het certificeringstraject.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.