‘Stellantis faseert HEMI V8-motoren uit’

Dodge • Het moederbedrijf van onder andere Chrysler, Peugeot en Fiat stopt met de HEMI V8-motoren in zijn nieuwe modellen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
De Dodge RAM 1500 Ramcharger (Foto: Stellantis)

Stellantis presenteert in Las Vegas een niet eerder bekendgemaakte Dodge Ram pick-up plug-in hybride. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens zijn jaarlijkse handelsshow in de woestijnstad. De nieuwe Ramcharger moet de emissievrije plannen van Dodge versnellen, meldt Reuters.

“De nieuwe Ram 1500 2025 brengt onze klanten meer vermogen, meer prestaties en meer brandstofefficiëntie”, zegt Tim Kuniskis, ceo van Dodge Ram. “De Ram is gebouwd om pick-up-kopers overal van dienst te zijn.”

Pickup-markt

Volgens Dodge is de Amerikaanse markt nog niet klaar voor volledig elektrische pickups. Tesla, GM, Ford, Chevrolet en Rivian zetten wel volledig op EV’s in, maar GM en Ford schroefden hun productiedoelstelling van elektrische trucks terug. Rivian verhoogde wel de productieprognose.

Boetes

Stellantis krijgt boetes opgelegd voor het niet voldoen aan de Amerikaanse emissienormen. De V8-motor is een belangrijke reden waardoor het bedrijf  boven die normen blijft. Om die reden introduceert Dodge duurzamere alternatieven zoals de hybride. Ook kondigde het bedrijf eerder aan dat zij de volledig elektrische Ram Rev in 2024 gaan leveren.

Leidinggevenden van Stellantis geven aan dat het hybridemodel een betaalbaarder en praktischer alternatief is voor een volledig elektrisch model.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Stellantis faseert HEMI V8-motoren uit’ | Automotive Online

‘Stellantis faseert HEMI V8-motoren uit’

Dodge • Het moederbedrijf van onder andere Chrysler, Peugeot en Fiat stopt met de HEMI V8-motoren in zijn nieuwe modellen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
De Dodge RAM 1500 Ramcharger (Foto: Stellantis)

Stellantis presenteert in Las Vegas een niet eerder bekendgemaakte Dodge Ram pick-up plug-in hybride. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens zijn jaarlijkse handelsshow in de woestijnstad. De nieuwe Ramcharger moet de emissievrije plannen van Dodge versnellen, meldt Reuters.

“De nieuwe Ram 1500 2025 brengt onze klanten meer vermogen, meer prestaties en meer brandstofefficiëntie”, zegt Tim Kuniskis, ceo van Dodge Ram. “De Ram is gebouwd om pick-up-kopers overal van dienst te zijn.”

Pickup-markt

Volgens Dodge is de Amerikaanse markt nog niet klaar voor volledig elektrische pickups. Tesla, GM, Ford, Chevrolet en Rivian zetten wel volledig op EV’s in, maar GM en Ford schroefden hun productiedoelstelling van elektrische trucks terug. Rivian verhoogde wel de productieprognose.

Boetes

Stellantis krijgt boetes opgelegd voor het niet voldoen aan de Amerikaanse emissienormen. De V8-motor is een belangrijke reden waardoor het bedrijf  boven die normen blijft. Om die reden introduceert Dodge duurzamere alternatieven zoals de hybride. Ook kondigde het bedrijf eerder aan dat zij de volledig elektrische Ram Rev in 2024 gaan leveren.

Leidinggevenden van Stellantis geven aan dat het hybridemodel een betaalbaarder en praktischer alternatief is voor een volledig elektrisch model.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.