‘Italiaanse regering probeert BYD te lokken, gesprekken over nieuwe autofabriek geopend’

BYD • Het zou betekenen dat BYD een tweede Europese fabriek krijgt.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

BYD is door de Italiaanse regering benaderd om auto’s in Italië te gaan bouwen, zo meldt Bloomberg. Het zou voor Italië betekenen dat er een nieuwe automaker in het land bijkomt.

Managing director van BYD, Michael Shu, vertelt aan het persbureau dat zijn bedrijf Italiaanse contacten heeft waarmee zij nu de mogelijkheden bespreken. Volgens hem hangt de behoefte voor een tweede Europese fabriek af van BYD’s groei.

Eerder bevestigde BYD dat er een Europese fabriek in Hongarije komt. Als locatie koos het bedrijf voor de stad Szeged.

Italië

De regering van premier Giorgia Meloni heeft grootse plannen om een nieuwe grote autofabrikant naar Italië te lokken. Daarmee reageert Meloni op het terugtrekkende gedrag van Stellantis. Die gaf eerder aan dat een deel van de productie naar goedkopere landen zou kunnen verplaatsen.

Stellantis draait zijn Fiat-productie in Turijn de komende twee maanden flink terug vanwege tegenvallende verkopen van de nieuwe elektrische 500. Ook de productie van Maserati-modellen van het Italiaanse merk wordt afgeschaald. Stellantis overweegt zelfs de optie om de activiteiten in de Mirafiori-fabriek volledig stop te zetten

Autofabrikanten staan onder druk om de productiekosten fors te verlagen. Als gevolg komen samenwerkingen tussen grote Europese automakers steeds dichterbij. Zo waren er al geruchten over een mogelijk gezamenlijk EV-platform voor Volkswagen en Renault.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Italiaanse regering probeert BYD te lokken, gesprekken over nieuwe autofabriek geopend’ | Automotive Online

‘Italiaanse regering probeert BYD te lokken, gesprekken over nieuwe autofabriek geopend’

BYD • Het zou betekenen dat BYD een tweede Europese fabriek krijgt.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

BYD is door de Italiaanse regering benaderd om auto’s in Italië te gaan bouwen, zo meldt Bloomberg. Het zou voor Italië betekenen dat er een nieuwe automaker in het land bijkomt.

Managing director van BYD, Michael Shu, vertelt aan het persbureau dat zijn bedrijf Italiaanse contacten heeft waarmee zij nu de mogelijkheden bespreken. Volgens hem hangt de behoefte voor een tweede Europese fabriek af van BYD’s groei.

Eerder bevestigde BYD dat er een Europese fabriek in Hongarije komt. Als locatie koos het bedrijf voor de stad Szeged.

Italië

De regering van premier Giorgia Meloni heeft grootse plannen om een nieuwe grote autofabrikant naar Italië te lokken. Daarmee reageert Meloni op het terugtrekkende gedrag van Stellantis. Die gaf eerder aan dat een deel van de productie naar goedkopere landen zou kunnen verplaatsen.

Stellantis draait zijn Fiat-productie in Turijn de komende twee maanden flink terug vanwege tegenvallende verkopen van de nieuwe elektrische 500. Ook de productie van Maserati-modellen van het Italiaanse merk wordt afgeschaald. Stellantis overweegt zelfs de optie om de activiteiten in de Mirafiori-fabriek volledig stop te zetten

Autofabrikanten staan onder druk om de productiekosten fors te verlagen. Als gevolg komen samenwerkingen tussen grote Europese automakers steeds dichterbij. Zo waren er al geruchten over een mogelijk gezamenlijk EV-platform voor Volkswagen en Renault.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.