‘BYD overweegt meer fabrieken in Europa te bouwen’

BYD • BYD kondigde eind vorig jaar de bouw aan van een fabriek in Hongarije. Daar komen wellicht nog een of twee bij.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

De Chinese autofabrikant BYD overweegt om in Europa meer fabrieken te bouwen. Dit meldt de Vlaamse krant De Tijd naar aanleiding van uitspraken van BYD-topvrouw Stella Li in Shenzhen tegen enkele Europese media.

BYD kondigde eind vorig jaar de bouw aan van een fabriek in Hongarije. Daar komen wellicht nog een of twee bij, zo meldt Li nu. Volgens De Tijd liet zij weten dat BYD voor het einde van het jaar de bouw aankondigt van drie tot vier extra fabrieken. “Normaal komt er een in Mexico en de drie overige in andere regio’s. Wellicht is de ene fabriek die we nu in Europa hebben niet genoeg.”

BYD is niet de enige autofabrikant die overweegt meer auto’s in Europa te produceren in plaats van ze per boot vanuit China te verschepen. Zo neemt Chery een voormalige autofabriek van Nissan in Barcelona in gebruik. Ook is Chery in gesprek met de Italiaanse overheid over de bouw van een fabriek.

Chinese autofabrikanten liggen onder vuur vanwege vermeende staatssubsidies waardoor de auto’s goedkoop kunnen worden aangeboden in Europa en de rest van de wereld. De EU overweegt nu om importtarieven in te stellen. De stap om lokaal auto’s te produceren kan worden gezien als een manier om dergelijke importtarieven te omzeilen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

‘BYD overweegt meer fabrieken in Europa te bouwen’ | Automotive Online

‘BYD overweegt meer fabrieken in Europa te bouwen’

BYD • BYD kondigde eind vorig jaar de bouw aan van een fabriek in Hongarije. Daar komen wellicht nog een of twee bij.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

De Chinese autofabrikant BYD overweegt om in Europa meer fabrieken te bouwen. Dit meldt de Vlaamse krant De Tijd naar aanleiding van uitspraken van BYD-topvrouw Stella Li in Shenzhen tegen enkele Europese media.

BYD kondigde eind vorig jaar de bouw aan van een fabriek in Hongarije. Daar komen wellicht nog een of twee bij, zo meldt Li nu. Volgens De Tijd liet zij weten dat BYD voor het einde van het jaar de bouw aankondigt van drie tot vier extra fabrieken. “Normaal komt er een in Mexico en de drie overige in andere regio’s. Wellicht is de ene fabriek die we nu in Europa hebben niet genoeg.”

BYD is niet de enige autofabrikant die overweegt meer auto’s in Europa te produceren in plaats van ze per boot vanuit China te verschepen. Zo neemt Chery een voormalige autofabriek van Nissan in Barcelona in gebruik. Ook is Chery in gesprek met de Italiaanse overheid over de bouw van een fabriek.

Chinese autofabrikanten liggen onder vuur vanwege vermeende staatssubsidies waardoor de auto’s goedkoop kunnen worden aangeboden in Europa en de rest van de wereld. De EU overweegt nu om importtarieven in te stellen. De stap om lokaal auto’s te produceren kan worden gezien als een manier om dergelijke importtarieven te omzeilen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.