Nieuwe Citroën ë-C3 goedkoper door nieuw Stellantis-platform

Stellantis • Citroën ë-C3 is beschikbaar vanaf 23.300 euro.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Stellantis)

Stellantis presenteert het nieuwe zogenoemde Smart Car-platform, afgeleid van PSA’s CMP-platform. Volgens de autofabrikant helpt het platform om betaalbare EV’s te ontwikkelen, zoals de Citroën ë-C3 die met een prijs van 23.300 euro werd gepresenteerd.

Volgens Autonews Europe wil Stellantis het nieuwe platform gebruiken voor zeven modellen.

China

Stellantis komt met het goedkope platform om zich voor te bereiden op de concurrentiestrijd met goedkope Chinese auto’s. Topman Carlos Tavares sprak zich meermaals uit tegen de komst van gesubsidieerde EV’s naar Europa.

Het Smart Car-platform wordt geïndustrialiseerd in de fabriek in Trnava, Slowakije, maar kan ook in andere fabrieken worden opgezet, zowel in Europa als in Marokko, vertelde Renaud Tourtem hoofd van het Smart Car-platform van Stellantis.

In juli presenteerde Stellantis het STLA-platform waar ten minste 2 miljoen EV’s op worden gebouwd. Het platform biedt een range tot 700 kilometer en de eerste auto op het platform is de Peugeot 3008 SUV.

In een interview met Automotive liet senior vice-president global circular economy bij Stellantis Alison Jones weten dat het bedrijf vol inzet op de verduurzaming. Volgens Jones is hergebruik van onderdelen een miljardenbusiness aan het worden.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Nieuwe Citroën ë-C3 goedkoper door nieuw Stellantis-platform | Automotive Online

Nieuwe Citroën ë-C3 goedkoper door nieuw Stellantis-platform

Stellantis • Citroën ë-C3 is beschikbaar vanaf 23.300 euro.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Stellantis)

Stellantis presenteert het nieuwe zogenoemde Smart Car-platform, afgeleid van PSA’s CMP-platform. Volgens de autofabrikant helpt het platform om betaalbare EV’s te ontwikkelen, zoals de Citroën ë-C3 die met een prijs van 23.300 euro werd gepresenteerd.

Volgens Autonews Europe wil Stellantis het nieuwe platform gebruiken voor zeven modellen.

China

Stellantis komt met het goedkope platform om zich voor te bereiden op de concurrentiestrijd met goedkope Chinese auto’s. Topman Carlos Tavares sprak zich meermaals uit tegen de komst van gesubsidieerde EV’s naar Europa.

Het Smart Car-platform wordt geïndustrialiseerd in de fabriek in Trnava, Slowakije, maar kan ook in andere fabrieken worden opgezet, zowel in Europa als in Marokko, vertelde Renaud Tourtem hoofd van het Smart Car-platform van Stellantis.

In juli presenteerde Stellantis het STLA-platform waar ten minste 2 miljoen EV’s op worden gebouwd. Het platform biedt een range tot 700 kilometer en de eerste auto op het platform is de Peugeot 3008 SUV.

In een interview met Automotive liet senior vice-president global circular economy bij Stellantis Alison Jones weten dat het bedrijf vol inzet op de verduurzaming. Volgens Jones is hergebruik van onderdelen een miljardenbusiness aan het worden.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.