Stellantis presenteert nieuw BEV-platform met range van 700 kilometer

Stellantis • Het is de eerste van vier geplande, nieuwe, BEV-platforms.
Robert Smid Robert Smid
(Foto: Stellantis)

Stellantis heeft zijn nieuwe BEV-platform gepresenteerd. Op het STLA Medium EV-platform moeten ten minste 2 miljoen EV’s per jaar worden gebouwd. Het platform biedt een range tot 700 kilometer. De eerste auto die op het platform gebouwd wordt is de Peugeot 3008 SUV, die later dit jaar in productie gaat.

Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

“Wat we vandaag presenteren, is het product van twee jaar compromisloze innovatie met als doel schone, veilige en betaalbare mobiliteit te leveren”, aldus Carlos Tavares, ceo van Stellantis.

Het bedrijf investeert tot 2023 30 miljard euro in elektrificatie en software.

In een interview met Automotive liet senior vice-president global circular economy bij Stellantis Alison Jones weten dat het bedrijf vol inzet op de verduurzaming. Volgens Jones is hergebruik van onderdelen een miljardenbusiness aan het worden.

Stellantis presenteert nieuw BEV-platform met range van 700 kilometer | Automotive Online

Stellantis presenteert nieuw BEV-platform met range van 700 kilometer

Stellantis • Het is de eerste van vier geplande, nieuwe, BEV-platforms.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Stellantis)

Stellantis heeft zijn nieuwe BEV-platform gepresenteerd. Op het STLA Medium EV-platform moeten ten minste 2 miljoen EV’s per jaar worden gebouwd. Het platform biedt een range tot 700 kilometer. De eerste auto die op het platform gebouwd wordt is de Peugeot 3008 SUV, die later dit jaar in productie gaat.

Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

“Wat we vandaag presenteren, is het product van twee jaar compromisloze innovatie met als doel schone, veilige en betaalbare mobiliteit te leveren”, aldus Carlos Tavares, ceo van Stellantis.

Het bedrijf investeert tot 2023 30 miljard euro in elektrificatie en software.

In een interview met Automotive liet senior vice-president global circular economy bij Stellantis Alison Jones weten dat het bedrijf vol inzet op de verduurzaming. Volgens Jones is hergebruik van onderdelen een miljardenbusiness aan het worden.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.