Goodyear benoemt nieuwe ceo, Mark Stewart komt over van Stellantis

Goodyear •
De Amerikaan werkte ruim vijf jaar bij Stellantis.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Mark Stewart. (Foto: Stellantis)

Mark Stewart is de nieuwe ceo en president van Goodyear, zo meldt het bedrijf. Stewart komt over van Stellantis, waar hij werkzaam was als chief operating officer Noord-Amerika en lid van de bestuursraad. Voor zijn Stellantis-tijd werkte Stewart bij Amazon en was hij coo en hoofd van de Europese activiteiten bij autotoeleverancier ZF. Stewart volgt Richard Kramer op, die met pensioen gaat.

Volgens Laurette Koellner, nu benoemd tot niet-uitvoerend voorzitter van de bestuursraad, is Stewart een ‘doorgewinterde auto-manager’. Zij legt in een persbericht uit: “Mark brengt de perfecte mix van internationale ervaring, een historie van succesvol managen en operationele ervaring.’’

Ook dankt Koellner oud-ceo Kramer voor zijn ‘onophoudelijke toewijding aan Goodyear, onze klanten en onze medewerkers’. Kramer heeft 24 jaar bij het bandenbedrijf gewerkt, waarvan 14 jaar als bestuursvoorzitter, ceo en president. “Ik kijk ernaar uit om met Mark samen te werken tijdens de transitie,” zo stelt hij

Herstructurering

Goodyear is vooral in Europa bezig met een intensieve herstructurering waarbij onder meer twee fabrieken in Duitsland sluiten en banen verloren gaan. Ook in Azië grijpt het bandenbedrijf in met een verlies van 700 arbeidsplaatsen.

Meer lezen over Goodyear, Mark Stewart en Stellantis

Meest recente nieuws

Goodyear benoemt nieuwe ceo, Mark Stewart komt over van Stellantis | Automotive Online

Goodyear benoemt nieuwe ceo, Mark Stewart komt over van Stellantis

Goodyear •
De Amerikaan werkte ruim vijf jaar bij Stellantis.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Mark Stewart. (Foto: Stellantis)

Mark Stewart is de nieuwe ceo en president van Goodyear, zo meldt het bedrijf. Stewart komt over van Stellantis, waar hij werkzaam was als chief operating officer Noord-Amerika en lid van de bestuursraad. Voor zijn Stellantis-tijd werkte Stewart bij Amazon en was hij coo en hoofd van de Europese activiteiten bij autotoeleverancier ZF. Stewart volgt Richard Kramer op, die met pensioen gaat.

Volgens Laurette Koellner, nu benoemd tot niet-uitvoerend voorzitter van de bestuursraad, is Stewart een ‘doorgewinterde auto-manager’. Zij legt in een persbericht uit: “Mark brengt de perfecte mix van internationale ervaring, een historie van succesvol managen en operationele ervaring.’’

Ook dankt Koellner oud-ceo Kramer voor zijn ‘onophoudelijke toewijding aan Goodyear, onze klanten en onze medewerkers’. Kramer heeft 24 jaar bij het bandenbedrijf gewerkt, waarvan 14 jaar als bestuursvoorzitter, ceo en president. “Ik kijk ernaar uit om met Mark samen te werken tijdens de transitie,” zo stelt hij

Herstructurering

Goodyear is vooral in Europa bezig met een intensieve herstructurering waarbij onder meer twee fabrieken in Duitsland sluiten en banen verloren gaan. Ook in Azië grijpt het bandenbedrijf in met een verlies van 700 arbeidsplaatsen.

Meer lezen over Goodyear, Mark Stewart en Stellantis

Meest recente nieuws