‘Stellantis schrapt 600 uitzendbanen in Franse fabriek’

Stellantis • De krimp in de fabriek in Mulhouse moet in maart ingaan.
Redactie Redactie
Foto: Stellantis

Stellantis gaat in de fabriek in Mulhouse de nachtdienst schrappen. De vestiging heeft daardoor 600 uitzendkrachten minder nodig. Dit meldt Reuters. Vaste werknemers die nu deels ’s nacht werken, gaan naar de dagdienst. Met de maatregel wil Stellantis de productie in de fabriek aanpassen aan de gedaalde vraag naar nieuwe auto’s in Europa.

Dat hebben de vakbonden laten weten na overleg met de directie. De bonden stellen dat ook de prijzenslag op de markt voor elektrische auto’s volgens de directie een rol speelt. Eerder deze week stelde topman Carlos Tavares van Stellantis dat die prijzenoorlog ‘tot een bloedbad kan leiden‘.

De krimp in de fabriek in Mulhouse moet in maart ingaan. In de fabriek worden de Peugeot 308, 408 en 508 en de DS7 gebouwd. Momenteel ligt de productie tussen de 800 en ruim 1.000 auto’s per dag. De fabriek telt 4.300 vaste werknemers van wie de baan, althans op dit moment, niet op de tocht staat.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Stellantis schrapt 600 uitzendbanen in Franse fabriek’ | Automotive Online

‘Stellantis schrapt 600 uitzendbanen in Franse fabriek’

Stellantis • De krimp in de fabriek in Mulhouse moet in maart ingaan.
Redactie Redactie
Foto: Stellantis

Stellantis gaat in de fabriek in Mulhouse de nachtdienst schrappen. De vestiging heeft daardoor 600 uitzendkrachten minder nodig. Dit meldt Reuters. Vaste werknemers die nu deels ’s nacht werken, gaan naar de dagdienst. Met de maatregel wil Stellantis de productie in de fabriek aanpassen aan de gedaalde vraag naar nieuwe auto’s in Europa.

Dat hebben de vakbonden laten weten na overleg met de directie. De bonden stellen dat ook de prijzenslag op de markt voor elektrische auto’s volgens de directie een rol speelt. Eerder deze week stelde topman Carlos Tavares van Stellantis dat die prijzenoorlog ‘tot een bloedbad kan leiden‘.

De krimp in de fabriek in Mulhouse moet in maart ingaan. In de fabriek worden de Peugeot 308, 408 en 508 en de DS7 gebouwd. Momenteel ligt de productie tussen de 800 en ruim 1.000 auto’s per dag. De fabriek telt 4.300 vaste werknemers van wie de baan, althans op dit moment, niet op de tocht staat.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.