‘Hyundai ligt op koers voor beste jaar ooit in Europa’

Hyundai •
Hyundai wil zijn positie in de markt voor elektrische voertuigen in Europa versterken.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Hyundai
Foto: Shutterstock

Hyundai verwacht dat 2023 het meest succesvolle jaar ooit wordt in Europa, zo meldt Autoweek. De verkopen liggen volgens Michael Cole, topman van Hyundai Europe, nu ‘op koers voor topcijfers’.

Vorig jaar noteerde Hyundai een marktaandeel van 4,6 procent in Europa (0,2 procentpunt minder dan zustermerk Kia). Dit jaar blijft het vooralsnog steken op 4 procent, maar door de groeiende markt heeft Hyundai het totaal aantal registraties licht zien toenemen tot 217 duizend.

“Wij hebben in 2022 veel beter werk geleverd dan de meeste anderen bij het beheren van onze voorraad, dus we leverden auto’s veel sneller. In de eerste zes maanden van dit jaar herstelde verkoop van veel autofabrikanten sterk. Daardoor hebben we bij Hyundai wat marktaandeel verloren, maar we maken ons geen zorgen. Ik geloof dat dit jaar een recordjaar wordt voor ons, zelfs al blijft de industrie nog zo’n 20 procent achter bij 2019”, aldus Cole.

Europese markt

Hyundai wil zijn positie in de markt voor elektrische voertuigen in Europa versterken. Specifiek voor de Europese markt willen de Zuid-Koreanen kleinere en goedkopere EV’s ontwikkelen. Dit is overigens een tijdrovend proces, liet Hyundai vorig jaar weten. “Het ontwikkelen van een batterij-aangedreven instapmodel kost tijd voordat we die in productie kunnen nemen.’’

Hyundai in Nederland

In Nederland noteerde Hyundai vorig jaar een marktaandeel van 5,5 procent, het hoogste ooit in ons land. Vooralsnog ligt het percentage in 2023 met 5,3 procent marktaandeel iets lager. Wat betreft absolute verkoopaantallen wordt dit waarschijnlijk geen recordjaar voor Hyundai in Nederland. In 2011 verkocht het Zuid-Koreaanse merk 23.602 auto’s in ons land. De teller staat voor dit jaar op ruim 10.000.

Vorige week werd bekend dat Jungpyo (JP) Lee per 21 augustus afscheid neemt als president van Hyundai Motor Netherlands. Hij gaat terug naar Korea waar hij aan de slag gaat als hoofd van het internationale sales supportteam. Lee trad in 2021 aan bij Hyundai Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

‘Hyundai ligt op koers voor beste jaar ooit in Europa’ | Automotive Online

‘Hyundai ligt op koers voor beste jaar ooit in Europa’

Hyundai •
Hyundai wil zijn positie in de markt voor elektrische voertuigen in Europa versterken.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Hyundai
Foto: Shutterstock

Hyundai verwacht dat 2023 het meest succesvolle jaar ooit wordt in Europa, zo meldt Autoweek. De verkopen liggen volgens Michael Cole, topman van Hyundai Europe, nu ‘op koers voor topcijfers’.

Vorig jaar noteerde Hyundai een marktaandeel van 4,6 procent in Europa (0,2 procentpunt minder dan zustermerk Kia). Dit jaar blijft het vooralsnog steken op 4 procent, maar door de groeiende markt heeft Hyundai het totaal aantal registraties licht zien toenemen tot 217 duizend.

“Wij hebben in 2022 veel beter werk geleverd dan de meeste anderen bij het beheren van onze voorraad, dus we leverden auto’s veel sneller. In de eerste zes maanden van dit jaar herstelde verkoop van veel autofabrikanten sterk. Daardoor hebben we bij Hyundai wat marktaandeel verloren, maar we maken ons geen zorgen. Ik geloof dat dit jaar een recordjaar wordt voor ons, zelfs al blijft de industrie nog zo’n 20 procent achter bij 2019”, aldus Cole.

Europese markt

Hyundai wil zijn positie in de markt voor elektrische voertuigen in Europa versterken. Specifiek voor de Europese markt willen de Zuid-Koreanen kleinere en goedkopere EV’s ontwikkelen. Dit is overigens een tijdrovend proces, liet Hyundai vorig jaar weten. “Het ontwikkelen van een batterij-aangedreven instapmodel kost tijd voordat we die in productie kunnen nemen.’’

Hyundai in Nederland

In Nederland noteerde Hyundai vorig jaar een marktaandeel van 5,5 procent, het hoogste ooit in ons land. Vooralsnog ligt het percentage in 2023 met 5,3 procent marktaandeel iets lager. Wat betreft absolute verkoopaantallen wordt dit waarschijnlijk geen recordjaar voor Hyundai in Nederland. In 2011 verkocht het Zuid-Koreaanse merk 23.602 auto’s in ons land. De teller staat voor dit jaar op ruim 10.000.

Vorige week werd bekend dat Jungpyo (JP) Lee per 21 augustus afscheid neemt als president van Hyundai Motor Netherlands. Hij gaat terug naar Korea waar hij aan de slag gaat als hoofd van het internationale sales supportteam. Lee trad in 2021 aan bij Hyundai Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.