Marc Hedrich nieuwe ceo en president van Kia Europe

Kia • Marc Hedrich wordt de opvolger van Won Jeong Jeong, die de afgelopen vier jaar ceo en president van Kia Europe was.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Marc Hedrich (Foto: Kia)

Kia benoemt Marc Hedrich per 1 januari 2024 tot president en ceo van Kia Europe. Hij volgt Won Jeong Jeong op die de afgelopen vier jaar de rol vervulde. Dat meldt Kia in een persbericht.

Volgens Kia heeft Hedrich in zijn tijd bij de Zuid-Koreaanse autofabrikant het merk ‘versterkt op een breed aantal terreinen waaronder verkoop, marketing, klantenservice en retail’.

Hedrich: “De Europese markt speelt een belangrijke rol in de wereldwijde inspanningen van Kia om een ​​toonaangevend EV-merk te worden. We willen tegen 2027 vijftien elektrische modellen lanceren en het aandeel van de verkoop van geëlektrificeerde auto’s verder verhogen tot 55 procent in 2030. We begeven ons met het Europese team midden in de transformatie naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. Ik kijk ernaar uit om met het Europese team samen te werken.”

Merkbeleving en mobiliteit

Won Jeong Jeong werd in 2020 ceo en president van Kia Europe. Onder zijn leiding is Kia begonnen met het aanbieden van duurzame mobiliteit. Het Zuid-Koreaanse autobedrijf legt zijn focus op merkbeleving en geëlektrificeerde modellen.

“Onze verkoopprestaties van de afgelopen jaren vormen niet alleen een weerspiegeling van de inspanningen van het Europese Kia-team, het bewijst ook de populariteit, kwaliteit en veelzijdigheid van onze Kia-modellen”, aldus Jeong.

De Automotive-redactie was onlangs op bezoek bij een drietal automerken, waaronder Kia. Daar presenteerde de autofabrikant zijn EV-plannen. Lees daar hier meer over.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Marc Hedrich nieuwe ceo en president van Kia Europe | Automotive Online

Marc Hedrich nieuwe ceo en president van Kia Europe

Kia • Marc Hedrich wordt de opvolger van Won Jeong Jeong, die de afgelopen vier jaar ceo en president van Kia Europe was.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Marc Hedrich (Foto: Kia)

Kia benoemt Marc Hedrich per 1 januari 2024 tot president en ceo van Kia Europe. Hij volgt Won Jeong Jeong op die de afgelopen vier jaar de rol vervulde. Dat meldt Kia in een persbericht.

Volgens Kia heeft Hedrich in zijn tijd bij de Zuid-Koreaanse autofabrikant het merk ‘versterkt op een breed aantal terreinen waaronder verkoop, marketing, klantenservice en retail’.

Hedrich: “De Europese markt speelt een belangrijke rol in de wereldwijde inspanningen van Kia om een ​​toonaangevend EV-merk te worden. We willen tegen 2027 vijftien elektrische modellen lanceren en het aandeel van de verkoop van geëlektrificeerde auto’s verder verhogen tot 55 procent in 2030. We begeven ons met het Europese team midden in de transformatie naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. Ik kijk ernaar uit om met het Europese team samen te werken.”

Merkbeleving en mobiliteit

Won Jeong Jeong werd in 2020 ceo en president van Kia Europe. Onder zijn leiding is Kia begonnen met het aanbieden van duurzame mobiliteit. Het Zuid-Koreaanse autobedrijf legt zijn focus op merkbeleving en geëlektrificeerde modellen.

“Onze verkoopprestaties van de afgelopen jaren vormen niet alleen een weerspiegeling van de inspanningen van het Europese Kia-team, het bewijst ook de populariteit, kwaliteit en veelzijdigheid van onze Kia-modellen”, aldus Jeong.

De Automotive-redactie was onlangs op bezoek bij een drietal automerken, waaronder Kia. Daar presenteerde de autofabrikant zijn EV-plannen. Lees daar hier meer over.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.