Menselijke robots nemen ‘moeilijke, onveilige of saaie taken’ over in BMW-fabriek

BMW • Hoeveel robots worden ingezet is voorlopig onduidelijk.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Menselijke robot Figure. (Foto: Figure).

BMW sluit een overeenkomst met robotfabrikant Figure. Daarmee zet de Duitse automaker menselijke robots in voor zijn productie in een BMW-fabriek in de Verenigde Staten. Dat meldt Figure in een persbericht.

De robots worden ingezet in een productiefaciliteit van BMW in South Carolina waar momenteel 11 duizend mensen werken. Het is niet bekend hoeveel robots in de fabriek gaan werken. De samenwerking met BMW markeert de eerste commerciële overeenkomst die Figure heeft gesloten sinds de oprichting in 2022.

De robots worden geïntegreerd in het productieproces en nemen ‘moeilijke, onveilige of saaie’ taken over in het productieproces, meldt Figure. Het gaat met name om carrosseriebouw en plaatwerk.

Experimenten

“De robots van Figure stellen bedrijven in staat de productiviteit te verhogen, de kosten te verlagen en een veiligere en consistentere omgeving te creëren,” aldus Brett Adcock, oprichter en ceo van Figure. Werknemers kunnen zich volgens de start-up, richten op vaardigheden en processen die niet geautomatiseerd kunnen worden.

Autofabrikanten van Honda tot Hyundai experimenteren al jaren met humanoïde robots om repetitief en gevaarlijk werk op assemblagelijnen uit te voeren. Tesla heeft onlangs zijn nieuwste in ontwikkeling zijnde humanoïde, Optimus Gen 2, uitgebracht, en ceo Elon Musk voorspelt een miljard menselijke robots op aarde in de jaren 2040. Dat meldt Reuters.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Menselijke robots nemen ‘moeilijke, onveilige of saaie taken’ over in BMW-fabriek | Automotive Online

Menselijke robots nemen ‘moeilijke, onveilige of saaie taken’ over in BMW-fabriek

BMW • Hoeveel robots worden ingezet is voorlopig onduidelijk.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Menselijke robot Figure. (Foto: Figure).

BMW sluit een overeenkomst met robotfabrikant Figure. Daarmee zet de Duitse automaker menselijke robots in voor zijn productie in een BMW-fabriek in de Verenigde Staten. Dat meldt Figure in een persbericht.

De robots worden ingezet in een productiefaciliteit van BMW in South Carolina waar momenteel 11 duizend mensen werken. Het is niet bekend hoeveel robots in de fabriek gaan werken. De samenwerking met BMW markeert de eerste commerciële overeenkomst die Figure heeft gesloten sinds de oprichting in 2022.

De robots worden geïntegreerd in het productieproces en nemen ‘moeilijke, onveilige of saaie’ taken over in het productieproces, meldt Figure. Het gaat met name om carrosseriebouw en plaatwerk.

Experimenten

“De robots van Figure stellen bedrijven in staat de productiviteit te verhogen, de kosten te verlagen en een veiligere en consistentere omgeving te creëren,” aldus Brett Adcock, oprichter en ceo van Figure. Werknemers kunnen zich volgens de start-up, richten op vaardigheden en processen die niet geautomatiseerd kunnen worden.

Autofabrikanten van Honda tot Hyundai experimenteren al jaren met humanoïde robots om repetitief en gevaarlijk werk op assemblagelijnen uit te voeren. Tesla heeft onlangs zijn nieuwste in ontwikkeling zijnde humanoïde, Optimus Gen 2, uitgebracht, en ceo Elon Musk voorspelt een miljard menselijke robots op aarde in de jaren 2040. Dat meldt Reuters.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.