‘Eigenaren van roestvrije Tesla Cybertruck klagen over roest’

Cybertruck • Dat de Cybertruck al begint te roesten is opmerkelijk, want de panelen van de Cybertruck bestaan juist uit roestvrij staal.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Meerdere Amerikaanse eigenaren van de nieuwe elektrische Cybertruck van Tesla hebben al roestplekken op hun auto aangetroffen. Verschillende bezitters van de truck klagen op het Cybertruck Owners Club-forum dat hun auto’s na ritjes in de regen al snel corrosie hadden ontwikkeld, zo meldt het ANP naar aanleiding van berichtgeving van de Amerikaanse zakenzender Fox Business.

De eerste Cybertrucks werden na de onthulling in 2019 uiteindelijk pas in december vorig jaar afgeleverd door vertragingen en productieproblemen. De goedkoopste versie van de Cybertruck kost 60 duizend dollar (ruim 55 duizend euro), maar komt pas in 2025 op de markt. De twee versies die nu te koop zijn, kosten tussen de 80 duizend en 100 duizend dollar.

Een eigenaar van een Cybertruck vertelde tegen Fox dat hij merkte dat zijn nieuwe truck al na elf dagen roestplekken vertoonden. “Tijdens de regen in Los Angeles merkte ik dat er corrosie op het metaal ontstond”, verklaarde hij. De eigenaar zei dat hij zijn truck naar een Tesla-servicepunt had gebracht en dat ze de buitenkant hadden gewassen om er zeker van te zijn dat de vlekken niet alleen maar “vuildeeltjes” waren, maar daadwerkelijk roestplekken.

Het servicepunt

Een medewerker van het servicepunt verklaarde volgens de eigenaar dat ze wel een procedure hadden om het roestprobleem van de Cybertrucks op te lossen, maar dat ze nog niet over het gereedschap beschikten om het onmiddellijk te repareren. Op het Tesla-forum schreef een eigenaar uit Californië dat hij na het ophalen van zijn Cybertruck en een ritje van ruim twee uur in de stromende regen al kleine oranje roestplekjes op zijn gloednieuwe truck vond.

Tesla reageerde niet op een verzoek van Fox Business om commentaar.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Eigenaren van roestvrije Tesla Cybertruck klagen over roest’ | Automotive Online

‘Eigenaren van roestvrije Tesla Cybertruck klagen over roest’

Cybertruck • Dat de Cybertruck al begint te roesten is opmerkelijk, want de panelen van de Cybertruck bestaan juist uit roestvrij staal.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Meerdere Amerikaanse eigenaren van de nieuwe elektrische Cybertruck van Tesla hebben al roestplekken op hun auto aangetroffen. Verschillende bezitters van de truck klagen op het Cybertruck Owners Club-forum dat hun auto’s na ritjes in de regen al snel corrosie hadden ontwikkeld, zo meldt het ANP naar aanleiding van berichtgeving van de Amerikaanse zakenzender Fox Business.

De eerste Cybertrucks werden na de onthulling in 2019 uiteindelijk pas in december vorig jaar afgeleverd door vertragingen en productieproblemen. De goedkoopste versie van de Cybertruck kost 60 duizend dollar (ruim 55 duizend euro), maar komt pas in 2025 op de markt. De twee versies die nu te koop zijn, kosten tussen de 80 duizend en 100 duizend dollar.

Een eigenaar van een Cybertruck vertelde tegen Fox dat hij merkte dat zijn nieuwe truck al na elf dagen roestplekken vertoonden. “Tijdens de regen in Los Angeles merkte ik dat er corrosie op het metaal ontstond”, verklaarde hij. De eigenaar zei dat hij zijn truck naar een Tesla-servicepunt had gebracht en dat ze de buitenkant hadden gewassen om er zeker van te zijn dat de vlekken niet alleen maar “vuildeeltjes” waren, maar daadwerkelijk roestplekken.

Het servicepunt

Een medewerker van het servicepunt verklaarde volgens de eigenaar dat ze wel een procedure hadden om het roestprobleem van de Cybertrucks op te lossen, maar dat ze nog niet over het gereedschap beschikten om het onmiddellijk te repareren. Op het Tesla-forum schreef een eigenaar uit Californië dat hij na het ophalen van zijn Cybertruck en een ritje van ruim twee uur in de stromende regen al kleine oranje roestplekjes op zijn gloednieuwe truck vond.

Tesla reageerde niet op een verzoek van Fox Business om commentaar.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.