Benelux-première Bosch kalibratiesysteem DAS 3000 op Autotechnica

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Kalibratie wordt een heet hangijzer in de werkplaats, denkt Bosch. (Foto: Bosch)

Toeleverancier Bosch introduceert op de Autotechnica 2020 het ADAS-kalibratietoestel DAS 3000 voor de Benelux. Dat meldt het bedrijf vandaag. De officiële lancering van het systeem was afgelopen jaar op de Equipauto in Parijs. De interesse in kalibratiesystemen onder autobedrijven neemt toe omdat er steeds meer auto’s zijn met diverse rijhulpsystemen.Lees ook: sensitieve sensor vraagt andere vaardigheden van monteurs.

Om deze ook na reparatie en schadeherstel goed te laten functioneren, is kalibratie van sensoren en camera’s nodig. “Na schadeherstel, het vervangen van de voorruit, een wieluitlijning of andere werkzaamheden aan het onderstel of de stuurinrichting, dient men steeds de rijhulpsystemen te herkalibreren”, aldus Bosch. “Dankzij het Dual Camera Systeem met 3D-technologie en geïntegreerde camera’s en software wordt de afstand ten opzichte van het voertuig automatisch gemeten en gebeurt de uitlijning op de rijas volledig digitaal. Dat zorgt voor een snelle en efficiënte kalibratie”, aldus de leverancier.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Benelux-première Bosch kalibratiesysteem DAS 3000 op Autotechnica | Automotive Online

Benelux-première Bosch kalibratiesysteem DAS 3000 op Autotechnica

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Kalibratie wordt een heet hangijzer in de werkplaats, denkt Bosch. (Foto: Bosch)

Toeleverancier Bosch introduceert op de Autotechnica 2020 het ADAS-kalibratietoestel DAS 3000 voor de Benelux. Dat meldt het bedrijf vandaag. De officiële lancering van het systeem was afgelopen jaar op de Equipauto in Parijs. De interesse in kalibratiesystemen onder autobedrijven neemt toe omdat er steeds meer auto’s zijn met diverse rijhulpsystemen.Lees ook: sensitieve sensor vraagt andere vaardigheden van monteurs.

Om deze ook na reparatie en schadeherstel goed te laten functioneren, is kalibratie van sensoren en camera’s nodig. “Na schadeherstel, het vervangen van de voorruit, een wieluitlijning of andere werkzaamheden aan het onderstel of de stuurinrichting, dient men steeds de rijhulpsystemen te herkalibreren”, aldus Bosch. “Dankzij het Dual Camera Systeem met 3D-technologie en geïntegreerde camera’s en software wordt de afstand ten opzichte van het voertuig automatisch gemeten en gebeurt de uitlijning op de rijas volledig digitaal. Dat zorgt voor een snelle en efficiënte kalibratie”, aldus de leverancier.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.