Tesla start productie in Berlijnse fabriek op na onderdelentekort

Tesla • De Amerikaanse automaker had een tijdje niet genoeg onderdelen om auto’s in de fabriek te maken. Dat kwam door Houthi-aanvallen op schepen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Tesla )

Tesla heeft de productie in zijn Berlijnse fabriek weer volledig opgestart. De elektrische autofabrikant legde de productie in de fabriek twee weken geleden stil omdat het te weinig onderdelen binnenkreeg. Inmiddels zijn er weer genoeg onderdelen, zo meldt de Amerikaanse autofabrikant.

Tesla had een tijdje niet genoeg onderdelen om auto’s te blijven maken, omdat vrachtschepen die auto-onderdelen leveren om de Rode Zee heen varen in verband met aanvallen door Houthi’s op deze schepen.

De schepen varen nu om Afrika heen, waardoor goederen veel langer onderweg zijn en leveringen vertraging oplopen. Ook Volvo wordt geraakt door het conflict. De productie in de Gentse fabriek van de Zweedse autobouwer lag vorige maand drie dagen stil.

Volkswagen liet eerder weten de problemen te kunnen voorkomen door schepen een andere route te laten varen.

Tesla start productie in Berlijnse fabriek op na onderdelentekort | Automotive Online

Tesla start productie in Berlijnse fabriek op na onderdelentekort

Tesla • De Amerikaanse automaker had een tijdje niet genoeg onderdelen om auto’s in de fabriek te maken. Dat kwam door Houthi-aanvallen op schepen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Tesla )

Tesla heeft de productie in zijn Berlijnse fabriek weer volledig opgestart. De elektrische autofabrikant legde de productie in de fabriek twee weken geleden stil omdat het te weinig onderdelen binnenkreeg. Inmiddels zijn er weer genoeg onderdelen, zo meldt de Amerikaanse autofabrikant.

Tesla had een tijdje niet genoeg onderdelen om auto’s te blijven maken, omdat vrachtschepen die auto-onderdelen leveren om de Rode Zee heen varen in verband met aanvallen door Houthi’s op deze schepen.

De schepen varen nu om Afrika heen, waardoor goederen veel langer onderweg zijn en leveringen vertraging oplopen. Ook Volvo wordt geraakt door het conflict. De productie in de Gentse fabriek van de Zweedse autobouwer lag vorige maand drie dagen stil.

Volkswagen liet eerder weten de problemen te kunnen voorkomen door schepen een andere route te laten varen.