Bosch en Microsoft werken met AI aan veiliger autorijden

AI • De systemen kunnen gevaarlijke situaties op de weg voorspellen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Bosch).

Bosch gaat samenwerken met Microsoft om AI (artificial intelligence) toe te passen in veiligheidssystemen van auto’s. Het idee is dat AI toekomstige verkeerssituaties kan voorspellen en vervolgens daarop reageren, om ongelukken te voorkomen. Dit meldt Bosch.

De Duitse toeleverancier stelt dat AI grote mogelijkheden biedt waar het gaat om zelfrijdende auto’s en het verbeteren van de verkeersveiligheid. Bosch geeft het voorbeeld van een bal die op de weg rolt. Het AI-systeem van de auto zou dan moeten voorspellen dat er mogelijk ook een kind de weg op kan rennen. AI kan vervolgens de bestuurder waarschuwen voor een mogelijk gevaarlijke situatie.

Bosch krijgt door de samenwerking toegang tot de AI-technologie OpenAI, het bedrijf achter producten al ChatGPT. Microsoft is grootaandeelhouder van OpenAI. Op zijn beurt gebruikt Microsoft data die de systemen van Bosch in auto’s genereren, om daarmee de AI-systemen verder te ontwikkelen.

De winstgevendheid van Bosch staat onder druk. Het bedrijf kondigde eerder deze maand aan vooral te willen investeren op ‘veelbelovende bedrijfsterreinen’.

Recent ging Microsoft ook een AI-samenwerking aan met Tomtom.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Bosch en Microsoft werken met AI aan veiliger autorijden | Automotive Online

Bosch en Microsoft werken met AI aan veiliger autorijden

AI • De systemen kunnen gevaarlijke situaties op de weg voorspellen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Bosch).

Bosch gaat samenwerken met Microsoft om AI (artificial intelligence) toe te passen in veiligheidssystemen van auto’s. Het idee is dat AI toekomstige verkeerssituaties kan voorspellen en vervolgens daarop reageren, om ongelukken te voorkomen. Dit meldt Bosch.

De Duitse toeleverancier stelt dat AI grote mogelijkheden biedt waar het gaat om zelfrijdende auto’s en het verbeteren van de verkeersveiligheid. Bosch geeft het voorbeeld van een bal die op de weg rolt. Het AI-systeem van de auto zou dan moeten voorspellen dat er mogelijk ook een kind de weg op kan rennen. AI kan vervolgens de bestuurder waarschuwen voor een mogelijk gevaarlijke situatie.

Bosch krijgt door de samenwerking toegang tot de AI-technologie OpenAI, het bedrijf achter producten al ChatGPT. Microsoft is grootaandeelhouder van OpenAI. Op zijn beurt gebruikt Microsoft data die de systemen van Bosch in auto’s genereren, om daarmee de AI-systemen verder te ontwikkelen.

De winstgevendheid van Bosch staat onder druk. Het bedrijf kondigde eerder deze maand aan vooral te willen investeren op ‘veelbelovende bedrijfsterreinen’.

Recent ging Microsoft ook een AI-samenwerking aan met Tomtom.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.