ABS Autoherstel: ‘Innovatie blijft een sleutelrol spelen’

Oliebollenspecial • “We maken gebruik van kennis op afstand en innovaties die tijd- en materiaalbesparing realiseren.”
Redactie Redactie
(foto: ABS Autoherstel)

“Het is weer ouderwets druk op de weg, de files zijn nog nooit zo lang geweest. Die volle wegen resulteren in een groot werkaanbod in de schadewerkplaatsen, dat betekent dat voldoende capaciteit het sleutelwoord is voor onze organisatie. Die kun je maar op één manier realiseren: mensen aantrekken en processen aanscherpen”, aldus Nico Stolk, directeur van ABS Autoherstel.

“Het jaar 2023 heeft een cruciale omschakeling laten zien. Na de beperkingen door Covid-19 is Nederland weer tot leven gekomen, wat resulteerde in aanzienlijk drukkere wegen en dus een toename van het aantal schades. Dit ging niet ten koste van de klanttevredenheid, getuige onze prachtige score van 9! Gelukkig hebben we ons totaalherstelproces volledig geïntegreerd in onze organisatie. Iedere auto wordt volgens een vast protocol hersteld, met aantoonbare kwaliteit door ons hoogopgeleid personeel”, licht Stolk toe. “Schadeherstel anno 2024 is een complex traject: een steeds complexere auto, meer en continue opleiding wat weer capaciteit kost. Gelukkig zijn er vele innovaties binnen de wereld van de schadeherstel, we maken gebruik van kennis op afstand en innovaties die tijd- en materiaalbesparing realiseren. Een aanzienlijk deel van onze reparaties betreft inmiddels elektrische voertuigen. EV’s vragen een geheel andere aanpak, waarin ABS zijn expertise heeft uitgebouwd. We realiseren ons echter dat de kosten voor deze reparaties aanzienlijk stijgen. Ze vereisen forse investeringen in aangepaste apparatuur, er worden extra opleidingen verwacht, de werkplaatsinrichting dient te voldoen aan de eisen en er is sprake van uitgebreide veiligheidsmaatregelen voor personeel en locatie.”

Voortdurend innoveren

“Onze zorg voor de medewerkers blijft onze hoogste prioriteit. We zijn continu bezig om medewerkers te ondersteunen en aan ons te binden. De beschikbare reparatiecapaciteit zal de komende jaren beperkt zijn. Augmented reality wordt ingezet om kennis op afstand te benutten, terwijl 3D- en robotiseringstechnieken worden onderzocht en toegepast in het schadeproces. Digitalisering en het gebruik van een iPad in de werkplaats, hebben het proces zo efficiënt mogelijk gemaakt. We hebben ook flink geïnvesteerd in duurzaamheid, het afgelopen jaar resulterend in een CO2-reductie van ruim 15 procent. Voorts is er onze focus op digitalisering. Met het ABS-schadeplatform kunnen we direct communiceren met de consument. Dit stelt ons in staat om klanten directe reparatiecapaciteit aan te bieden, wat het reparatieproces aanzienlijk versnelt en de klanttevredenheid verhoogt. 2023 betekent voor ons een mijlpaal, we vieren dan 25 jaar ABS Autoherstel. Het is een herinnering aan onze voortdurende ambitie om voorop te lopen in de branche. Innovatie blijft een sleutelrol spelen om de komende 25 jaar een belangrijke speler te blijven in het reparatieproces van de toekomst”, aldus een trotse Nico Stolk.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ABS Autoherstel: ‘Innovatie blijft een sleutelrol spelen’ | Automotive Online

ABS Autoherstel: ‘Innovatie blijft een sleutelrol spelen’

Oliebollenspecial • “We maken gebruik van kennis op afstand en innovaties die tijd- en materiaalbesparing realiseren.”
Redactie Redactie
(foto: ABS Autoherstel)

“Het is weer ouderwets druk op de weg, de files zijn nog nooit zo lang geweest. Die volle wegen resulteren in een groot werkaanbod in de schadewerkplaatsen, dat betekent dat voldoende capaciteit het sleutelwoord is voor onze organisatie. Die kun je maar op één manier realiseren: mensen aantrekken en processen aanscherpen”, aldus Nico Stolk, directeur van ABS Autoherstel.

“Het jaar 2023 heeft een cruciale omschakeling laten zien. Na de beperkingen door Covid-19 is Nederland weer tot leven gekomen, wat resulteerde in aanzienlijk drukkere wegen en dus een toename van het aantal schades. Dit ging niet ten koste van de klanttevredenheid, getuige onze prachtige score van 9! Gelukkig hebben we ons totaalherstelproces volledig geïntegreerd in onze organisatie. Iedere auto wordt volgens een vast protocol hersteld, met aantoonbare kwaliteit door ons hoogopgeleid personeel”, licht Stolk toe. “Schadeherstel anno 2024 is een complex traject: een steeds complexere auto, meer en continue opleiding wat weer capaciteit kost. Gelukkig zijn er vele innovaties binnen de wereld van de schadeherstel, we maken gebruik van kennis op afstand en innovaties die tijd- en materiaalbesparing realiseren. Een aanzienlijk deel van onze reparaties betreft inmiddels elektrische voertuigen. EV’s vragen een geheel andere aanpak, waarin ABS zijn expertise heeft uitgebouwd. We realiseren ons echter dat de kosten voor deze reparaties aanzienlijk stijgen. Ze vereisen forse investeringen in aangepaste apparatuur, er worden extra opleidingen verwacht, de werkplaatsinrichting dient te voldoen aan de eisen en er is sprake van uitgebreide veiligheidsmaatregelen voor personeel en locatie.”

Voortdurend innoveren

“Onze zorg voor de medewerkers blijft onze hoogste prioriteit. We zijn continu bezig om medewerkers te ondersteunen en aan ons te binden. De beschikbare reparatiecapaciteit zal de komende jaren beperkt zijn. Augmented reality wordt ingezet om kennis op afstand te benutten, terwijl 3D- en robotiseringstechnieken worden onderzocht en toegepast in het schadeproces. Digitalisering en het gebruik van een iPad in de werkplaats, hebben het proces zo efficiënt mogelijk gemaakt. We hebben ook flink geïnvesteerd in duurzaamheid, het afgelopen jaar resulterend in een CO2-reductie van ruim 15 procent. Voorts is er onze focus op digitalisering. Met het ABS-schadeplatform kunnen we direct communiceren met de consument. Dit stelt ons in staat om klanten directe reparatiecapaciteit aan te bieden, wat het reparatieproces aanzienlijk versnelt en de klanttevredenheid verhoogt. 2023 betekent voor ons een mijlpaal, we vieren dan 25 jaar ABS Autoherstel. Het is een herinnering aan onze voortdurende ambitie om voorop te lopen in de branche. Innovatie blijft een sleutelrol spelen om de komende 25 jaar een belangrijke speler te blijven in het reparatieproces van de toekomst”, aldus een trotse Nico Stolk.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.