Apollo en Vredestein schakelen over op 100 procent natuurrubber

Apollo • Dat past in het duurzaamheidsbeleid van de Indiase fabrikant.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Apollo Tyres)

Apollo Tyres en dochteronderneming Vredestein scherpen de duurzaamheidseisen aan. De bedrijven gaan voor de productie van banden Nederland en Hongarije uitsluitend nog natuurrubber inkopen bij bedrijven die zich houden aan nieuwe duurzaamheidsrichtlijnen van het Global Platform for Sustainable Natural Rubber (GPSNR). “Leveranciers moeten niet-duurzame praktijken vermijden die een negatieve invloed kunnen hebben op het klimaat, de flora en fauna, mensenrechten en lokale economieën”, stelt Apollo in een persbericht.

Eerder maakt de Indiase bandenfabrikant al bekend dat de banden 75 procent duurzaam waren geproduceerd. Dat wordt nu verder verhoogd door de hele keten te controleren op duurzaamheid. Al het gebruikte rubber is tot aan de plantage te traceren en dat heeft geleid tot duidelijke wisselingen in het inkoopbeleid, stelt Apollo.

Het gaat in elk geval om de banden geproduceerd in Enschede (Vredestein) en Hongarije.

“De wereldwijde vraag naar banden neemt toe, aangedreven door de toenemende autoverkoop en de groei van de bezorg- en ophaaldiensten. En we zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat wij – en de leveranciers waarop we vertrouwen – op een duurzame manier groeien”, aldus Benoit Rivallant, ceo van Apollo Tyres Europe. “Natuurrubber is een milieuvriendelijke grondstof, mits het duurzaam wordt geproduceerd en ingekocht.”

Lees hier het interview dat Automotive hield met Benoit Rivallant.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Apollo en Vredestein schakelen over op 100 procent natuurrubber | Automotive Online

Apollo en Vredestein schakelen over op 100 procent natuurrubber

Apollo • Dat past in het duurzaamheidsbeleid van de Indiase fabrikant.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Apollo Tyres)

Apollo Tyres en dochteronderneming Vredestein scherpen de duurzaamheidseisen aan. De bedrijven gaan voor de productie van banden Nederland en Hongarije uitsluitend nog natuurrubber inkopen bij bedrijven die zich houden aan nieuwe duurzaamheidsrichtlijnen van het Global Platform for Sustainable Natural Rubber (GPSNR). “Leveranciers moeten niet-duurzame praktijken vermijden die een negatieve invloed kunnen hebben op het klimaat, de flora en fauna, mensenrechten en lokale economieën”, stelt Apollo in een persbericht.

Eerder maakt de Indiase bandenfabrikant al bekend dat de banden 75 procent duurzaam waren geproduceerd. Dat wordt nu verder verhoogd door de hele keten te controleren op duurzaamheid. Al het gebruikte rubber is tot aan de plantage te traceren en dat heeft geleid tot duidelijke wisselingen in het inkoopbeleid, stelt Apollo.

Het gaat in elk geval om de banden geproduceerd in Enschede (Vredestein) en Hongarije.

“De wereldwijde vraag naar banden neemt toe, aangedreven door de toenemende autoverkoop en de groei van de bezorg- en ophaaldiensten. En we zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat wij – en de leveranciers waarop we vertrouwen – op een duurzame manier groeien”, aldus Benoit Rivallant, ceo van Apollo Tyres Europe. “Natuurrubber is een milieuvriendelijke grondstof, mits het duurzaam wordt geproduceerd en ingekocht.”

Lees hier het interview dat Automotive hield met Benoit Rivallant.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.